Wpis z mikrobloga

Hej @allegro_pl - mam dla Was zawalistą propozycję. Jak mamy smarta to obecnie jak chcemy zamówić przesyłkę z dostawą typu "Kurier" nie mamy już wyboru a nawet już się nie wyświetla jaka firma będzie dostarczała daną przesyłkę.
Proponuję:
a) przywrócić wybór,
b) jeśli się nie da pierwszego to wyświetlić jaki to będzie kurier - już przed dokonaniem zakupu, albo chociaż przed dokonaniem płatności.

Ja rozumiem, że promujecie swoją usługę Allegro One czy jak to się tam zwie, ale dajcie ludziom informację by byli świadomi wyboru. Ostatnio była afera, że babce kurierka DPD czy innego DHL po złości nie dostarczała przesyłek - i taka osoba wolałaby mieć świadomość co za kurier dostarczy jej przesyłkę. Ja np. widząc Allegro One miałbym świadomość, że pomimo, że w ofercie widnieje dostawa na pojutrze (i w trackingu widać, że sprzedający wysłał przesyłkę tego samego dnia) to paczka dotrze do mnie po tygodniu... I gdy mam coś co mi za te 2-3 dni jest potrzebne to na pewno nie wybrałbym tej oferty tylko szukał innej, a jak nie to na #erli czy innej stronie.
Także przemyślcie poważnie tą propozycję bo coraz częściej jednak wybieram konkurencję (nie dość, że taniej to jeszcze większa pewność, że dotrze na czas).
PS. Jak chcecie bardziej rozpromować Allegro One to zróbcie to lepiej - pozostałe formy kurierów od 65zł a Allegro One np. od 55zł ( ͡ ͜ʖ ͡) I wtedy sprawdzi się też powiedzenie, że chytry dwa razy traci ( ͡ ͜ʖ ͡)

#oszukujo #allegro #kurier
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MgrMarecki: allegro ma głęboko w dupie zagrzebane to czego chcą użytkownicy

pokazali to dosadnie jak przez kilka miesięcy kłamali, że "wymuszone grupowanie ofert" to eksperyment a potem wprowadzili to na stałe zabierając wybór użytkownikom, czy chcą z tej debilnej funkcji korzystać czy nie
  • Odpowiedz
  • 0
@Catmmando: Akurat taka opcja byłaby dobra o ile sprzedający rzeczywiście by się do tego stosowali i nie tworzyli nowych kodów EAN do tych samych produktów, no i allegro żeby przewidziało pakiety (np. 5 paczek produktów). Jeszcze filtrowanie np. po sposobie dostawy, sortowanie po cenie za sztukę/kg/kpl i byłoby miodzio. Gdyby to ogarnęli jak należy po obu stronach (allegro i sprzedający) to byłby to majstersztyk. Ale widać hajs za promowanie ofert
  • Odpowiedz
Akurat taka opcja byłaby dobra

@MgrMarecki: ŻADNA opcja nie jest dobra, jeżeli jest wmuszana na siłę

dobra było możliwość albo używam grupowania albo wyłączam to i mam w dupie
  • Odpowiedz
  • 0
@Catmmando: No to dla Ciebie opcja wyłączenia, ale domyślnie dałbym jednak grupowanie. Pamiętam jak tego nie było i jak szukałem konkretnego rozwiązania i musiałem przebijać się przez setki identycznych ofert... Nie chciałbym do tego wracać... ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@MgrMarecki: a teraz kupujesz to co allegro chce, żebyś kupił, bo tak promowane są oferty w obrębie grupy, allegro decyduje co będzie kafelkiem grupy (i nie jest to zawsze najtańsza opcja), magicznie czasem w obrębie grupy są ukrywane niektóre aukcje bo tak

jedyny powód dla jakiego allegro wmusiło wszystkim tę opcję to to, żeby mogli teraz sprzedającym wciskać więcej płatnych opcji promowania w obrębie grupy
  • Odpowiedz
@MgrMarecki: Dziękujemy za podzielenie się swoimi uwagami. System automatycznie wybiera przewoźnika na podstawie wcześniejszych realizacji w danym obszarze, wybierając najkorzystniejsze rozwiązanie — czyli takie, które dotrze do kupującego najsprawniej i najszybciej. Robimy to w trosce o satysfakcję naszych klientów. Mimo wszystko w przypadku dostawy do punktu możesz sam wybrać odpowiadającego Ci przewoźnika.
Zachęcamy Cię do zgłoszenia sugestii pod tym linkiem: https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zg%C5%82o%C5%9B-sw%C3%B3j-pomys%C5%82/idb-p/zglos-pomysl
  • Odpowiedz