Wpis z mikrobloga

#bekaztransa

Możecie z anonima odpisać,
podsluchujecie kierowców swoich?
Albo były takie plany?

Ale nie chodzi mi że tam zone zdradza z k-----i z radomska, ale np czy po prostu nie j---e roboty albo po prostu miec nielegalny duplchron.

Mi się wydaje że czujniki ruchu i mikrofon.jakis to podstawa xd nasłuch itd bramki LTE do tacha są co za problem coś podłączyć więcej.

Bo jednak wiecie macie 30 aut z 30 kierowców i a wystarczy że 1 się postara i firma leży.
A jeszcze jak się bawicie w drogie ladunki drogie towary xd To bardziej niż pewne.
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hamerpl92 Za taki dupochron można dostać 2 lata + grzywna, ścigane na wniosek pokrzywdzonego. Przy wożeniu jajek to może nie jest tego warte, ale w przypadku przewozu o większej wartości... Pytanie też - w jaki sposób miałoby się korzystać z informacji uzyskanej taką metodą - nie zawsze trzeba korzystać np. z nagrania a sama wiedza może być wystarczająca. Po wtóre - zwróć uwagę, że ktoś takiego "radyjka" musi odsłuchiwać a to
  • Odpowiedz
  • 0
@siedze-na-antresoli: po prostu, wiedza, reaguja moze jakos,
Bierzesz nowego kierowcę a on Ci wali przemyt i jeszcze oskarża przewoźnika jak wpadl w Calais albo Dover

Albo nawet jak robotę robisz, rachunek ryzyka - myślę ze dopóki się nie wyda to znikomy.
Jestem po technikum elektronicznym, no ale to nawet nie trzeba być po technikum,
Ja to nawet bym powiedział że taki podsluch to może być podłączony do
  • Odpowiedz
@hamerpl92 Nie sądzę, żeby do takiego scenariusza (wybronienie się z przemytu) było niezbędne nagranie. Towar zawsze można oplombować, z odp. protokołami na odprawach celnych.
Na dwoje babka wróżyła - w sumie zawsze można sobie próbować zapewnić dupochron prawny na instalację takiego sprzętu - w umowie. Myślę, że wystarczające byłoby generalne sformułowanie o wykorzystaniu "urządzen rejestrujących", na który może składać się zarówno tachograf, gps, wideorejestrator, ale takim urządzeniem jest też mikrofon.
  • Odpowiedz
  • 0
urządzen rejestrujących albo jakieś odwołanie do regulaminu zakladu pracy ogólnie dostępnego czyli u kadrowej w biurku na ostatniej stronie są urządzenia rejestrujące ledwo widoczne, kto będzie pytał.

Ja bym się zdziwił gdyby nie było z tym że dana osoba musi coś kręcić, bo co możesz mieć że ktoś działa typowo na niekorzyść firmy, na mnie co mają to jedynie kilka epitetów w ich stronę że robota vzasem c-----a xd ale jak dobra
  • Odpowiedz