Aktywne Wpisy

zyd_z_pasji +781
Zarabiam w Polsce obecnie 8200zł netto. Wszedłem na stronę z ogłoszeniami samochodów żeby sprawdzić jakieś auto które mi się podoba wizualnie. Gdyby odkładać 100% wynagrodzenia potrzeba 413 miesięcy żeby odłożyć na takie auto o ile oczywiście jego cena nie wzrośnie. Załóżmy jednak inny scenariusz realistyczny że mogę odkładać 2500zł miesięcznie bo reszta idzie na wynajem + jedzenie + hobby. Wtedy czas odkładania pieniędzy wzrasta do 1356 miesięcy czyli ponad 113Lat!!! Takie proste

źródło: temp_file4471770259057894615
Pobierz
kommie +128

źródło: il20250413_905845615_xlarge
Pobierz
Co o tym sadzicie? Dla mnie ciekawe i wydaje mi sie to bardzo realne. Zyjemy w klamstwie czyli obecnej symulacji zaprojektowanej przez diobla! Moglibysmy byc supercywilizacja ale ludzie wola moec wypchane kieszenie bezwartosciowym papierem XD
@ExtraPensja: a nie jesteśmy?
Chyba od powielania takich teorii sa te tagi, ktorych uzylem, czyz nie? Jak dla mnie gostek strescil i przyblizyl caly temat jak trzeba. Teraz ogladam inne jego nagrywki (mimo ze trwaja po godzinie XD) i ciekawe rzeczy opowiada z roznych kultur, wierzen, religi i cywilizacji. Lubie takie klimaty archeologiczno spiskowe. Chcialem rowniez nadmienic, ze w Starozytnych kosmitach tez pojawial sie motyw piramidy-maszyny.
źródło: 1000010669
PobierzA kolejna sprawa: jeżeli jakaś teoria się klei, to nie oznacza, że jest prawdziwa. Wklęsła i płaska ziemia tez się niektórym klei.
Chcialem dobrze a wyszlo jak zwykle. Do 3 nad ranem ogladalem jego kanal, w wielu filmach sie powtarza i przytacza te same legendy czy mity ale mi sie go tam dobrze sluchalo.
Nawet jezeli kradnie kontent z zagranicznych kanalow to dla mnie to nie jest nic zlego. Nie chce mi sie tlumaczyc
Komentarz usunięty przez moderatora
Pozostaje tylko zbudować coś podobnego w mniejszej skali i sprawdzić czy to działa...
Jeśli tak, to potwierdzi to że energie mamy z ziemi za darmo, tylko nie potrafimy jej podnieść. Albo potrafimy, ale osoby które potrafiły zostały uciszone, by spieniężyć rope itd