Wpis z mikrobloga

Mam taki przypadek, domek na wsi obecnie wchodzi w grę tylko #internet #internetmobilny z playa bo najlepszy zasięg będzie.
Internet potrzebuje do okazjonalnej pracy zdalnej i kilku urządzeń podłączonych (jakieś sterowniki, kamera itp).
Jaki do tego kupić sprzęt cały router, jako model, typ czy tylko urządzenie wewnętrzne taki domowy czy coś takiego jak później? No o jak to działa?
#router
zzbkk - Mam taki przypadek, domek na wsi obecnie wchodzi w grę tylko #internet #inter...

źródło: temp_file36144239402760827

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zzbkk: Ja bym zaczął od tego czy jest w miarę na telefonie na zasięgu play, jeśli tak to wystarczy nawet router usb albo router wifi z/bez anteny żeby leżał na najbardziej korzystnym dla transferu parapecie. Nie szedłbym w żadne tego typu instalacje skoro napisałeś "okazjonalnej". Dodatkowo pogadaj z sąsiadami, może ktoś ma i Ci udostępni friko albo za kasę albo zrzucisz się z sąsiadami na jakieś wzmocnienie.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Eshirael sąsiadów brak, lokalizacja dość dobrze oddalona. Na tablecie net z playa był taki zadowalający. Jest to też w otoczeniu lasów więc może wzmacniacz/antena była by ok
  • Odpowiedz