Aktywne Wpisy

okrupnik +139
Dlaczego w tym kraju nie mogę iść normalnie do sklepu stacjonarnego, tak jak robi to biały człowiek w krajach zachodnich i kupić smartfona nie będąc przy tym o------m na 700zł? O co w tym chodzi? Czy ja już wszystko muszę kupować na platformach e-handlowych i w sklepach internetowych?
#polska #samsung #android #patologia #finanse
#polska #samsung #android #patologia #finanse

źródło: nie dla idiotów
Pobierz
json-derollo +30
no i tak to jest
może ma ktoś jakieś polecajki na śniadanie przy legnickiej, nie musi być z dowozem
śniadania na turystycznym rynku chyba mnie znudziły
#wroclaw #jedzenie71
może ma ktoś jakieś polecajki na śniadanie przy legnickiej, nie musi być z dowozem
śniadania na turystycznym rynku chyba mnie znudziły
#wroclaw #jedzenie71

źródło: image_picker_08669163-3608-45CA-907C-97E47F6A2CAA-30617-00000A4DB5E9CC9D
Pobierz
w Polsce się to cła nazywa a nie jakieś taryfy. taryfą to się wraca z dyskoteki do domu
tak samo jak eventually nie znaczy ewentualnie xD
#usa #gielda
@Antorus: przecież etymologia tego słowa w przypadku taksiarzy jest dokładnie taka sama jak w przypadku ceł XDD
@Antorus:
"taryfą"?
"dyskoteki"?
https://pl.wikipedia.org/wiki/Taryfa
źródło: comment_iGlfTq0oiVKyIrfrQ0d6gUyHWOQTVF6R
Pobierz@othe2137: przecież taryfy jako kwestia ceny za prąd czy ilości czasu rozmowy telefonicznej na jeden impuls na karcie używało sie ôd kiedy pamiętam czyli przynajmniej od lat 90.nie ma to jak chwalić się swoją ignorancją.
Mariusze z angielskim B2 chcą błyszczeć to i "taryfy" niedługo na stałe wyprą cło.
Tak samo jak uwaga -> atencja, dosłowny -> literalny, czy moje ulubione - epicki w kontekście czegoś z rozmachem.
@opinel: Literalny w znaczeniu dosłowny znajdziesz w słowniku z lat 60. Owszem, popularność tego słowa ostatnimi czasy ma związek z angielskim odpowiednikiem, ale tu akurat za bardzo nie ma się czego czepiać.
źródło: 039488-00
Pobierz@Niebadzksieciem: W języku polskim mamy słowo taryfa, ale ma ono inne znaczenie niż jego amerykański odpowiednik. Amerykańskie tariff to nasze cło albo taryfa celna, a nie po prostu taryfa. U nas mamy różne taryfy, w tym na przewóz osób, z czego wzięło się potoczne
Kichnąłem i jakiś losowy gość krzyknął "na zdrowie!".
To ty go losujesz jak kulki lotto czy po prostu natrafiasz niespodziewanie xD?