Wpis z mikrobloga

Cześć,
szukam auta i rozważam różne formy finansowania. Nie chcę już kupować 10-letniego samochodu, bo obecne auto coraz częściej się psuje i większość moich oszczędności idzie na naprawy. Szukam czegoś max. 5-letniego.

Nie mam odłożonej grubej gotówki, więc realnie w grę wchodzi leasing konsumencki, kredyt lub wynajem długoterminowy. Zależy mi na stałych kosztach, więc przychylam się do ofert, gdzie ubezpieczenie i serwis wliczone są ratę. Widziałem takie propozycje leasingów i wynajmu długoterminowego.

Znalazłem kilka ofert na automarket.pl, gdzie leasing wygląda atrakcyjnie, bo w pakiecie jest już serwis, opony i ubezpieczenie.
Zastanawiam się jednak:

Czy ktoś z Was korzystał z leasingu konsumenckiego? Jakie firmy możecie polecić lub odradzić?

Jak wygląda temat wykupu auta po leasingu – trzeba, nie trzeba?

A może ktoś korzysta z wynajmu długoterminowego i może podzielić się doświadczeniem?

Na co szczególnie uważać przy podpisywaniu takiej umowy?

Będę wdzięczny za każdą opinię – zależy mi na tym, żeby nie wpakować się w coś, co mnie później zaskoczy finansowo. Dzięki z góry!

#leasingkonsumencki #wynajemdlugoterminowy #automarket #arval
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mariusz5891: tez mocno rozważałem wynajem w skodzie. Ostatecznie milem wybór Nissan Qashqai w Arval za 1250 zł albo Skoda Karoq za 1300 zł. Wybrałem nissana i teraz nie wiem czy dobrze zrobilem. Zacząłem formalności w Arval i nagle kaucje wołają 3 krotność miesięcznej raty. Miałeś podobne sytuacje w skodzie?
  • Odpowiedz