Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
mirki, podpowiedzcie proszę czy robię to wszystko ok
układałem to wszystko biorąc wiedzę z neta i z chatgpt dlatego wolę zweryfikować

34 lata, 74kg, 173cm
cel to zrzucenie brzucha bo nieładny taki :D

plan dnia od pon do pt

10:00 kawa z mlekiem

13:00 - 14:00 trening
poniedziałek, wtorek, czwartek, piątek - wioślarz z 40min, staram sie utrzymać 135–142 bpm (mam opaskę na klatkę piersiową)
środa - jakiś fullbody workout z kettle z youtube

14:00 - jedna miarka kreatyny, dwie miarki odżywki białkowej, 6 łyżek skyra naturalnego z łyżeczką nasion chia

16:00 - obiad 600kcal (tutaj akurat wykupiłem sobie pudełka na miesiąc, ntfy - proactive)
przykładowy obiad:
Wartość energetyczna: 2663 kJ / 637 kcal
Tłuszcz: 23,8 g
W tym kwasy tł. nasycone: 2,7 g
Węglowodany: 50,3 g
W tym cukry: 8,8 g
Błonnik: 7,4 g
Białko: 52,7 g
Sól: 1,7 g

19:00/20:00 kolacja - najczęściej kromka chleba z dwoma jajkami/tuńczykiem i warzywa

jak liczę z chatem to zamykam się gdzieś w 1500-1700 kcal

nie wiem czy to coś da ale daję analizę składu ciała sprzed roku robiona na siłce:
Analiza składu ciała
Wzrost: 173 cm
Waga: 75,0 kg
Masa mięśniowa: 35,6 kg
Masa tłuszczu: 13,1 kg
Tkanka tłuszczowa: 17,5%
Tłuszcz trzewny: poziom 5

screen z wagi xiaomi
https://i.imgur.com/OxGInKD.png

#mikrokoksy #silownia

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Bez sensu - tworząc tak dokładny plan (na tym etapie wtajemniczenia) szybko się wypalisz / wypadniesz z rutyny. Lepiej wylicz sobie zapotrzebowanie (minus 300-500kcal) jakimś kalkulatorem dietetycznym i trzymaj się tego. Wrzuć do diety dużo warzyw, chudego mięsa, nabiału i możliwe, że nawet nie będziesz czuł głodu. Waga xiaomi pokazuje dane z pupy. Dietę trzyma się cały tydzień (nie pon-pt), a nawet całe życie jak nie chcesz się znowu
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie dasz rady. Zbyt restrykcyjny. Im bardziej restrykcyjna dieta tym trudniej wytrzymać. A pamiętaj, że musisz na diecie wytrzymać długo plus do końca życia trzymać zdrowe nawyki.

Na początek jedz to co jadłeś zawsze, tylko staraj się wybierać te zdrowsze rzeczy i licz kalorie trzymając się ustalonej granicy.

Pozdrawiam, sama zrzuciłam ponad 20kg, a zaczęłam dwa lata temu i na razie jest bez jojo
  • Odpowiedz