Wpis z mikrobloga

Nie tak dawno na głównej przeglądałem jakieś znalezisko o UK i najbardziej plusowany komentarz to taki że UE odpowiada za wszystkie złe rzeczy w tym kraju które obecnie się dzieją takie jak: problem z imigrantami, zamortyzm, czy problemy ekonomiczne. Elity ukarały tak specjalnie UK za wyjście s UE i dały ostrzeżenie innym krajom żeby tak nie robiły.

I jestem przekonany że tak samo będzie z Trumpem. Wywołanie kryzysu będą obwiniani: żydzi, masoni, nwo żeby ludzi nastraszyć do niegłosowania na "niezależnych" polityków

#gielda #trump #uk #usa #polityka
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JanPawelDrugiLechWalesaPierwszy: obwinanie imigrantow, gejow, lewakow czy slusarzy albo murarzy za wszystko jest sposobem na to alby plebs nie widzial gdzie jest parwdziwy problem! A parwdziwym problemem w USA, UK i EU jest caigly transfer kasy od klasy robotnicznej i sredniej do super bogatych, ktorzy z roku na rok sa jeszcze bogatsi, nabywajac co roku coraz wiecej assets, generujac jeszcze wiecej pasywnego dochodu, miedzy czasie reszta staje sie biedniejsza z roku
  • Odpowiedz
@DrGreen_2: ale imigranci tj nachodźcy, którzy zamiast pójść na przejście graniczne dzurawią ogrodzenie i pokonują bagna to są wrogowie niezależnie od wszystkiego innego

change my mind
  • Odpowiedz
@Palisraka: nie rozumiesz, nielegalni imigranic maja oczywiscie duzo minusow - BTW w UK nie ma ogrodzenia tylko kanal. Ale to nie oni sa odpowiedzialni ze nie dofinansowna sluzbe zdrowia, deficyt w budzecie itd. Tax the rich a znajdziesz kase na wszystko na co brakuje, tylko super bogaty to nie ten co zarabia 100k-200k funtow rocznie
  • Odpowiedz
@Palisraka: w UK w samym 2024 miliarderzy wzbogacili się 184 miliardy w ciągu roku, to 35 milionów dziennie. Posiadają około 795 miliardów, a to jest 350 osób i ich rodzin. Ci ludzie nie płacą podatków jak Ty, a jedynie używając mediów czy polityków mówią Ci że problem to leży gdzieś indziej.
  • Odpowiedz
@DrGreen_2: ale ja piszę o naszym podwórku, to jest coś co można realnie zmienić, wmawianie konsumentowi, żeby pił przez papierową słomkę, bo planeta płonie to inny temat
  • Odpowiedz
@Palisraka: Ale oni mają słomki czy inne bzdury daleko w pupie, chłopcy jak Ty rzucają się na tematy nie ważne, buntują się bo widzą imigranta a nie pomyśla gdzie jest realny problem
  • Odpowiedz
@Palisraka: chłopczyku przyszedłeś tutaj z komentarzem o imigrantach nie rozumiejąc mojego argumentu o super bogatych po czym w kółko piszesz że to ja nie rozumiem. Poczytaj i pomyśl zanim napiszesz. Edukuj się poza wykopem.
  • Odpowiedz
@DrGreen_2: chłopczyku ty nadal nie rozumiesz słowa pisanego, Eot

Ps zanim jeszcze raz będziesz pisał o promilu najbogatszych ludzi obejrzyj coś więcej niż film na youtube z żółtymi napisami XD
  • Odpowiedz