Aktywne Wpisy

mug3n +9
I ktoś mi powie, że to ma sens. Że nad Bałtyk warto jechać. Lemoniada za 50 zł. Za około 400~500 zł mam obiad na wypasie w Chorwacji albo we Włoszech dla 4 osobowej rodziny. Za 200-300 zwykły a za podobne ceny jak w Polsce można się wyżywić we własnej kuchni w wynajętym apartamencie. Gdzie Rzym a gdzie Krym? #polskiemorze #baltyk #jprdl #podroze #urlop
źródło: 514123953_24753392570928995_8272662642818794933_n
Pobierz
Co wam daje radość z życia? Nie mam rodziny, mam nieprzerobione traumy, masę problemów i jakoś taki nieszczęśliwy ogólnie jestem.
Jestem obecnie na antydepresantach, czekam aż się załączą, ale tak się zastanawiam, co ludziom samotnym, z problemami, daje radość.
#wykop30plus #pytanie
Jestem obecnie na antydepresantach, czekam aż się załączą, ale tak się zastanawiam, co ludziom samotnym, z problemami, daje radość.
#wykop30plus #pytanie

Przecież ich proces zakupu to jakaś porażka. 3 kroki, gdzie musisz potwierdzać cały czas te same dane, do tego przejście z kroku na kolejny krok trwa 10 sekund, bo ich serwery są powolne.
Wtf, jak to osiągnęło sukces?
Zasada w marketingu jest, by skrócić ten proces jak najbardziej możliwe to jest, najlepiej one-tap-payment. A tu kurde 5 kliknięć.
#amazon #przemyslenia
@new-object: na świecie to podejście osiągnęło sukces, bo jest lepsze niż pozostałe. W Polsce umiemy lepiej robić sprzedaż przez net, no ale niekoniecznie chińskiego tshirta, francuskiego sera czy amerykańskiej książki. Dopóki polskie platformy nie handlują wszystkim, to jesteśmy skazani na Amazona, który jest najlepszy z palety gorszych niż nasze.
@new-object: 6,5% ogólnego wolumenu handlowego w USA. Za to prawie 40% w handlu internetowym. W innych krajach zazwyczaj znacznie mniej. Dla mnie najbardziej irytujące jest to, że interfejs wygląda dziś niczym Aliexpress - znalezienie czegokolwiek innego niż promowane oferty wymaga nie lada wysiłku. Za to proces zwrotów jest łatwy, więc częściej wybieram Amazona niż innych sprzedawców jeśli cena jest taka sama a szansa,
No tak, jest AWS, ale to głównie z tego, że ich główny produkt wyrósł, przez co sprzedają technologię, co zbudowali
@new-object: myślenie życzeniowe. Allegro obsługuje jeden rynek (z jednym zestawem przepisów) Amazon obsługuje cały świat. Gdyby opłacało się utrzymywać standard allegro wszędzie jednocześnie, to albo allegro by rządziło albo amazon miałby takie standardy. No ale się nie opłaca ¯\(ツ)/¯
@new-object: eee cos chyba troche inaczej to dziala.
Wlasnie to sprawdzilem, produkt z koszyka wybieram dowolny, po prawej mam sume zamowienia i "przejdz do finalizacji zamowienia".
Tutaj juz jest wpisany punkt odbioru/adres domowy, moje dane i numer telefonu, wybierasz opcje