Wszystkie te czekolady i inne słodycze z nazwą "dubajskie" kojarzą mi sie jedynie z aferą srania do ryja polskim modelkom xD nie brzmi to zbyt zachęcająco kiedy patrzysz na taką czekoladke i... aaa nie ważne xD
byłem przekonany, że jakaś firma robi sobie heheszki z Polaków, a kilkukrotnie wyższa cena jest metaforą srania Polakom do ryja, a i tak zjedzą że smakiem.
@cyconiusz: I coś się zmieniło w Twoim przekonaniu? ( ͡º͜ʖ͡º)
@RenkaRenkeMyje: Modelki gownojady to jedno ale prawdziwa dubajska czekolada jest nawet gorsza bo to najtypowszy przypadek promowania przez influencerow jakiegoś shietu żeby sprzedać go w odklejonej od rzeczywistości cenie jako coś luksusowego.
Kawałek czekolady z pistacja po 50+ pln xd przy tym sranie do ryja modelce to wydaje się rozsądną transakcja cena -> usługa.
Z resztą nawet Wikipedia średnio ma o czym pisać na ten temat xd
Nie wiem co gorsze – że ktoś serio nie pamięta afery 'dubajska czekolada', czy że dziś ta nazwa znów siedzi na półkach obok 'pralinek z serca Arabii'. Kiedyś synonim fekaliów, dziś pistacje z ciastem kadayif za 29,99. Może w środku nadal metafora?
@RenkaRenkeMyje: i zdecydowana większość tak prawdopodobnie dokładnie tak smakuje. Dwa produkty o takiej nazwie zjadłem były to pączki z dobrych pączkarni i były pyszne, a czekolady itd. nawet przywiezione z Dubaju po kilkanaście ojro za batonik, był to zwyczajny scam. Wyroby czekoladopodobne z ceną uzasadnioną jedynie nazwą produktu. ( ͡°͜ʖ͡°)
@cyconiusz: to jest nic, najlepsze jest to że prawdziwa dubajska czekolada kosztuje 500-600 zł za kilogram a Polacy zajadają się czekolada 15 zł za 100g i myślą że jedzą złoto xD
@KRCZVSK: mylisz się, przecież dekadę temu Popek i Juras nagrywali piosenki o tym, z wielomilionowymi zabiegami. To był mega chwytliwy temat e nornickim necie
laska ma p--------e jak jasny skur*yn. Całe niebo, twitter pisze właśnie do jej znajomych i rodziców, że robiła sobie palcówe przed 4k ludzi z gejem #ajemge1
#heheszki
@cyconiusz: ile ty masz lat? (ʘ‿ʘ)
@cyconiusz: I coś się zmieniło w Twoim przekonaniu? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Kawałek czekolady z pistacja po 50+ pln xd przy tym sranie do ryja modelce to wydaje się rozsądną transakcja cena -> usługa.
Z resztą nawet Wikipedia średnio ma o czym pisać na ten temat xd
źródło: 1000020786
PobierzA teraz wyobraź sobie, że zamiast złota i migdałów masz tam:
#e407 (czyli karagen – balast dla jelit, bonus dla przemysłu)
"Naturalny aromat" – który nie ma nic wspólnego z naturą, tylko z
źródło: image
Pobierz