Wszystkie te czekolady i inne słodycze z nazwą "dubajskie" kojarzą mi sie jedynie z aferą srania do ryja polskim modelkom xD nie brzmi to zbyt zachęcająco kiedy patrzysz na taką czekoladke i... aaa nie ważne xD
@RenkaRenkeMyje: mi czekolada dubajska kojarzy się z czekoladą robioną z wielbłądziego mleka Inni ludzie, różne bańki informacyjne, więc i skojarzenia mamy inne (✌゚∀゚)☞
@RenkaRenkeMyje: dubajska afera była czysto polska. Za to nazwa dubajska czekolada jest używana globalnie :D Pomijając te afere to kojarzy się z wysoką ceną i luksusem (często dodają do tego jadalne złoto)
@Leniek To przez to, że siedzicie w na wykopie. Dubajską czekoladę rozpromował wiele miesięcy wcześniej rosyjskojęzyczny internet, a przez Ukraińców została przywleczona do polskiego. I nikomu poza wykopkami uzależnionymi od internetowych aferek to się nie kojarzy z p---------a.
@RenkaRenkeMyje: mi chodzi o to, ze zyjesz w wykopowej bance myslac, ze wszyscy to tak kojarza. Ta afera moze byla i glosna w internecie czy na wykopie, ale wiekszosc ludzi o tym nie wie/nie pamieta, takze to nie ma znaczenia
@RenkaRenkeMyje: dokladnie. Znajomi jeżdżą na wakacje do dubajów a mi to się tylko kojarzy z brudem, bezprawiem, i dodatkowo wrogim państwem bo trzymają Majtczaka.
@RenkaRenkeMyje: ja jak pierwszy raz zobaczyłem w sklepie pączka o nazwie "dubajska fantazja" to moje pierwsze skojarzenie było takie że to jakiś f----z związany z defekacją
btw czy tylko ja mam wrażenie że ten cały smak dubajski to nowy słony karmel? xD
@ToksycznyArek: teoria ciekawa i też o tym myślałem, ale mieszkam w Szwajcarii i tutaj też już od paru miesięcy jest taki sam szał na dubajską czekoladę jak w Polsce :D
Nie powiedziałbym, że to wykopowa bańka, bo przecież afera była głównie nagłaśniana w telewizji i brukowcach. Wzmianki na wykopie były odnośnikami do artykułów z onetu i faktu i chyba był jakiś reportaż z tvnu
@cyconiusz: bo 90% ludzi ktorzy tak hypuja ta dubajska czekolade to dzieciaki, ktore w momencie gdy byla afera z tymi modelkami, mieli po 4/5 lat i nie pamietaja niczego z tej akcji xD
@cyconiusz: Tylko "Modlitwa o złoty deszcz" wyszła w 2000 roku, gdy jeszcze nie było tak powszechnej wiedzy na temat fetyszów, bo internet w Polsce był jeszcze w powijakach.
@RenkaRenkeMyje mam identyczne skojarzenia, podzieliłem się tym wszystkim z moją partnerką i w ten sposób już nigdy mi nie zasugeruje niczego dubajskiego na prezent :)
Wkurza mnie już ogólnie ta moda bo widzę, że co raz więcej produktów w wersji "dubajskiej" na półkach w sklepie. Raz kupiłem sobie z ciekawości jakieś lody i oczywiście były niesmaczne.
#heheszki
Inni ludzie, różne bańki informacyjne, więc i skojarzenia mamy inne (✌ ゚ ∀ ゚)☞
Pomijając te afere to kojarzy się z wysoką ceną i luksusem (często dodają do tego jadalne złoto)
@cyconiusz: no tak to bywa jak się zasiedzisz na wykopie
@cyconiusz: mnie ominęła ta mania - gdzie to było nakręcane? Teraz dopiero widzę te dubajskie rzeczy w sklepach.
btw czy tylko ja mam wrażenie że ten cały smak dubajski to nowy słony karmel? xD
Nie powiedziałbym, że to wykopowa bańka, bo przecież afera była głównie nagłaśniana w telewizji i brukowcach. Wzmianki na wykopie były odnośnikami do artykułów z onetu i faktu i chyba był jakiś reportaż z tvnu
źródło: temp_file6360298731782177147
PobierzTeż z tego kisnę xd
Wkurza mnie już ogólnie ta moda bo widzę, że co raz więcej produktów w wersji "dubajskiej" na półkach w sklepie. Raz kupiłem sobie z ciekawości jakieś lody i oczywiście były niesmaczne.