Wpis z mikrobloga

Jak to jest, że opłaca się sprowadzać auta z Niemiec? Sprawdzałem np Leona 3 FR, no i ceny podobne takie jak u nas + trzeba akcyzę doliczyć xD

#motoryzacja #autohandel
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kadves: Sprawdzałeś zapewne samochody nieuszkodzone z podobnym przebiegiem. Pewnie opłaca się te szturchnięte z przebiegiem o 200k większym + koszt korekty ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Tak samo jak opłaca się sprowadzać auta z USA.
  • Odpowiedz
@kadves: Praktycznie każde auto sprowadzałem z niemiec. Robiłem to dla wyposażenia. Auta z danym przebiegiem i rocznikiem się praktycznie nie różnią ceną, a nawet drożej lekko chodzą tam jak jest bez jakiejś ściemy auto, ale tam jest w czym wybierać po prostu, tu często same golasy, a jak wypchany po sufit to cena wywalona w kosmos i taki to polski rynek jest. Tutaj największym rakiem są salony które wystawiają golasy
  • Odpowiedz
@kadves: Dokładnie tak jak kolega @Horvath napisał. 95% sprowadzanych aut to walone, naprawione po taniości i z cofniętym licznikiem żeby więcej zarobić.

Te pozostałe 5% to auta ciężko dostępne w PL oraz jakieś kwiatki, strzały raz na 100.

PS. w ogóle rynek aut używanych to jest rak, co ogłoszenie to literówka w VIN albo w dacie pierwszej rejestracji, żeby człowiek sobie nie mógł go sprawdzić w historiapojazdu.gov

Jestem aktualnie
  • Odpowiedz
Jak to jest, że opłaca się sprowadzać auta z Niemiec?

@kadves: Słowem klucz dlaczego opłaca się sprowadzać auto z niemiec jest "UNFALLWAGEN" ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Nasz cepik jest tak skonstruowany, że jak sprowadzisz auto takie jak picrel, naprawisz je i zarejestrujesz to w 99% przypadków widnieje jako bezwypadkowe i nigdzie
wujeksredniarada - >Jak to jest, że opłaca się sprowadzać auta z Niemiec?

@kadves: S...

źródło: unfallwagen-kleinwagen-bei-verkehrsunfall-anh%C3%A4nger-zertr%C3%BCmmert-223377505

Pobierz
  • Odpowiedz
Sprawdzałem np Leona 3 FR

@kadves: Zależy co sprawdzałeś. Sam miałem 2 Leony, oba 1.4 TSI i były kupione w dobrych cenach w DE. Tam normalnie można kupić te auta taniej niż u nas.
  • Odpowiedz
  • 0
@kadves Benzyny? No to one pewnie tam mocno trzymają cenę.
Pracowałem wtedy w autohero i kupiłem właśnie tam. Ale no widziałem za ile są brane w DE te auta i szło je w naprawdę dobrych cenach wyrwać tam.
  • Odpowiedz