Wpis z mikrobloga

#gielda
Czegoś nie rozumiem, zarabiam w c--j siana, ale mam wrażenie, że wciąż za mało żeby bawić się w inwestycje na giełdzie bo pewnie bym musiał z 2-5k na miecha wrzucać żeby coś z tego było.. A cały wykop mam zasrany wpisami o giełdzie. I mam rozkminę.. czy ludzie traktują to jako jakąś odskocznię i bawią się na niskich kwotach, które właściwie nie zmienią ich życia o 180 stopni.. czy jednak sami bogacze tu siedzą?
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

zarabiam w c--j siana, ale mam wrażenie, że wciąż za mało żeby bawić się w inwestycje na giełdzie bo pewnie bym musiał z 2-5k na miecha wrzucać żeby coś z tego było..

@Dominias: jeżeli 5k miesięcznie na inwestycje to dużo, to znaczy, że nie zarabiasz w c--j siana.
  • Odpowiedz
@Dominias: człowieku tu ludzie mają portfele po 2 tysiące złotych i kupują na xtb. Większych portfeli jest pewnie 5-10%, czyli tak jak "zamożenego" społeczeństwa w polsce.
  • Odpowiedz
@Dominias: Nie jestem jakimś bogaczem, pracowałem kilka lat za granicą i uzbierało mi się trochę kapitału i jakieś 10-15% tego wpakowałem w giełdę. Życia mi to nie odmieni, ale do tej pory udawało się przez kilka lat z rzędu jedną albo dwie dodatkowe pensje rocznie z tego wyciągnąć.
  • Odpowiedz
  • 0
@unlucky_k: byłbym w stanie wrzucić więcej, ale nie mam o tym zielonego pojęcia - dla mnie z boku to wygląda jak rosyjska ruletka. A poza tym dużo "inwestuję" w siebie i we wspomnienia czyli np. dalekie podróże, jakieś przeżycia typu loty samolotami/helikopterami itp. itd. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Dominias: są różni ludzie, co innego jak zarabiasz 8k i mieszkasz u rodziców, co innego jak zarabiasz 15k a masz rodzinę na utrzymaniu.

Jak masz rodzinę to chcesz mieć na wakacje, poduszkę finansową jakieś drobne remonty, nadpłatę kredytu a jak nie masz to chcesz mieć na nowego iPhona, gierki, jakieś fajne auto i masz czas żeby bawić się w akcję.
  • Odpowiedz