Wpis z mikrobloga

Za godzinę szykuje mi się rozmowa roczna w #korposwiat jestem ogólnie niezadowolony z wynagrodzenia, dodatkowo jeszcze przekroczyłem 26 lat i wpada trochę mniej do wypłaty, chce podwyżki, pracy tylko dochodzi, kasa stoi w miejscu, jak dobrze to ugrać, żeby dostać to co chce, dodam, że moja wypłata jest z tej niższej stawki widełek przewidzianych na to stanowisko

#pracbaza #praca #korpobitch #rozowepaski #niebieskiepaski #programowanie #programista15k
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

znam sytuację korporacji i jest po prostu świetnie finansowo obecnie

@GiorgioDiStefanAntonio: Może być świetnie. Sprawna HR-a z kierownikiem do spółki i tak ci opowiedzą, że jest słabo i nie ma pieniędzy. Nie przygotowuj się z sytuacji finansowej spółki ani z tego, jakie są ogólnie wynagrodzenia rynkowe (chyba że temat się pojawi), bo to są rzeczy, które łatwo zbić. A sytuacja finansowa spółki to w ogóle nie twoja sprawa, bo ty
  • Odpowiedz
jestem ogólnie niezadowolony z wynagrodzenia

Spoko, tak możesz nam powiedzieć, ale w korpo świecie zawsze uśmiechnięty - dobra mina do złej gry.

dodatkowo jeszcze przekroczyłem 26 lat i wpada trochę mniej do wypłaty

To
  • Odpowiedz
@NieRozumiemIronii: Chodzi o to, że HR to zbije, bo Ci powiedzą, że "u nas są stawki rynkowe". A Ty co zrobisz? Zaczniesz wyciągać raporty, kłócić się? To przegrana sytuacja, bo oni powiedzą tak, a Ty tak, a zaraz Ci jeszcze wyjadą z jakimiś tekstami o kryzysie w USA.

A co zrobić, jeśli powiedzą, że nie dostaniesz więcej, bo masz pensję rynkową? Ja bym odpowiedziała, że pensja rynkowa to raczej widełki
  • Odpowiedz