Wpis z mikrobloga

@pearl_jamik: tak dotyczy, to jest ten sam rodzaj baterii. W wielu laptopach można ograniczyć ładowanie do 80% w oprogramowaniu producenta (widziałem ta opcję dużo wcześniej przed pojawieniem się jej w telefonach). Rób jak ci wygodnie.
  • Odpowiedz
@pearl_jamik:

a namniej się zużywa przy 50%

no nie do końca

dotyczy to każdego ogniwa litowego. telefony, latarki, elektronarzędzia, myszki. no wszędzie masz ogniwa litowo-jonowe albo litowo-polimerowe. ale patrz też na głębokość rozładowania a nie tylko do jakiego
10129 - @pearl_jamik:
 a namniej się zużywa przy 50%
no nie do końca 

dotyczy to ka...

źródło: DST-cycles-web2

Pobierz
  • Odpowiedz
@pearl_jamik: W przypadku telefonu nie widzę sensu, bo u mnie rzadko kiedy podładowuję i dbam o jakkolwiek zdrowe poziomy, zwykle szukam ładowarki, gdy jadę na oparach i cisnę do 100%, a bateria jest nadal w dobrym stanie. To nie jest nowy telefon (zakup okolice 2019/2020), wiele osób już by go wymieniło. Ja jeszcze pewnie pociągnę na nim kolejne 2 lata, więc smartfon technologicznie żyje po prostu krócej niż bateria, którą
  • Odpowiedz
widziałem ta opcję dużo wcześniej przed pojawieniem się jej w telefonach)

@senq87:
Dokładnie, u mnie np jest tak, i mam tak ustawione od ponad 6 lat.
Nie wiem ile trzyma bateria bo jak korzystam z lapka bez kabla to może godzinę w roku jak podpinam się pod samochód aby diagnostykę jakąś zrobić a tak zawsze podłączony do gniazdka. wiadomo jakieś tam wyjątki, rok temu też serial w samolocie oglądałem, jeden
r5678 - >widziałem ta opcję dużo wcześniej przed pojawieniem się jej w telefonach)

@...

źródło: jhweghetr555

Pobierz
  • Odpowiedz