Wpis z mikrobloga

Kupiłem duża i mala kanapkę na subway i kola. Wynik ? 82 zł bodajże nie wiedziałem że dożyje czasów gdzie 2 kanapki to prawie stowa xD. Koła 10zl xD. Ehhh dobrze mi dziewczyna mówi że trzeba było kanapkę w domu zrobic
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@oink_oink: dla porównania, gdybyś zabrał w szczelnej butelce cole to za 0,5 litra zapłaciłbyś 2zł, za dwie bułki zapłaciłbyś (dobrej jakości i duże) 3,6zł, za składniki zakładając pomidorka, sałatę, szynkę i ser (posmarowane masłem) około 9zł i miałbyś w tym na oko 1200kcal.
  • Odpowiedz
@oink_oink: Subway poleciał grubo w kosmos z cenami kanapek, byłem w Polsce w grudniu i byłem głodny a chciałem coś innego niż Burger itd. Ale jak zobaczyłem że za dużą kanapkę i colę zawołali mnie ponad 50 PLN to poszedłem jednak do maka xd
  • Odpowiedz
@Uuroboros czyli co, rozgazowana smauje tak samo jak swiezo otwarta skoro tylko slodzik jest odpowiedzialny za smak? Po nalaniu do szklanki wypijam od razu, nie otwieram i nie zamykam wielokrotnie wczesniej wstrzasnietej butelki, zeby napic sie kilka lykow. Najidealniej w kwestii smaku to pic z puszek bo sa male w sam raz na porcje czy dwie i zawsze sa swieze
  • Odpowiedz
@ZielonyRozpustnik: piłem z puszek, z małych butelek i z dużych. Dla mnie nie ma różnicy, wygazowaną też wypiję ale pojedyncze otworzenie nie rozgazuje coli. Teraz dopijam 2l coli zero którą piję już 4 dzień, otwierałem ją 7 razy i dopiero teraz czuję że gazu jest mało.
Nawet gdyby sobie zakupił 0,5l za 5zł to wyszłoby 4 razy taniej niż kupione w lokalu.
  • Odpowiedz
@Uuroboros pojedyncze otworzenie nie, ale pojedyncze otworzenie, zeby ja przelac a potem zakrecac i jeszcze x razy odkrecac juz mocno. Zreszta w ogole co to za pomysl, zeby kupowac duza butle i ja przelewac do mniejszej xd az tak zle jest w tym kraju?
Jakby kupil 0,5 za 5zl to wyszloby go 2x taniej a nie 4 - i zaskocze Cie ale OP o tym wie. Ludzie po prostu przedkladaja wygode
  • Odpowiedz
@ZielonyRozpustnik: 20zł to 2 razy taniej niż 80? Ja tak przelewałem sobie swojego czasu i nie miałem żadnego problemu. To raczej nie pytanie czy aż tak źle tylko czy aż tyle masz pieniędzy żeby je swobodnie marnować, każdy niech sobie robi co chce z budżetem.
  • Odpowiedz
@ZielonyRozpustnik: troszkę się marnuje ale nie na tyle żeby w mojej opini wpłynęło to na komfort picia coli. 20zł z moich obliczeń gdyby zmienić wartosc coli z 2 na 5zł z pierwszego posta i 80zł z posta op.
  • Odpowiedz
  • 0
@ZielonyRozpustnik: jak coś to polecam te rozwiązania typu soda Stream czy jak to się nazywa. Kupiłem to tydzień temu, i od tej pory już nie kupuje puszek. Byłem trochę sceptycznie do tego nastawiony ale naprawdę jest kozackie. Naładowanie gazu to 15-30 pln. Opłaca. I zamiast pić ta zasrana chemię rozrabiam sobie z sokiem własnej roboty
  • Odpowiedz