Aktywne Wpisy

Damianowski +20
Kurła.
Płaciłem po 40zł msc za PS i LR.
Później podnieśli ceny 9,83 euro miesięcznie do 18,60. euro.
Po 2 msc w sumie chcę anulować, bo i tak używam tych narzędzie bardzo rzadko.
Czytam... 92,99. Euro za anulowanie subkrybcji?
Płaciłem po 40zł msc za PS i LR.
Później podnieśli ceny 9,83 euro miesięcznie do 18,60. euro.
Po 2 msc w sumie chcę anulować, bo i tak używam tych narzędzie bardzo rzadko.
Czytam... 92,99. Euro za anulowanie subkrybcji?

źródło: Zrzut ekranu 2025-04-16 060859
Pobierz
Arbuzlele +283
Od paru lat w niektorych autobusach i tramwajach sa automaty do zblizeniowego kupowania biletow - na oko w w 30%-50% pojazdow. Moze mi ktos powiedziec jaki jest w ogole sens tego systemu skoro przed wejsciem do busa i tak musze miec bilet skoro nie wiem czy bedzie w nim ten automat? Dlaczego w innych miastach dalo sie w krotkim czasie po prostu zamontowac te urzadzenia we wszystkih pojazdach a u nas jak zwykle jest to wielki problem? Co powiedziec jak ktos tu przyjezdza i pyta sie czy mozna kupic bilet w tramwaju - "czasami mozna"?
W erze smartfonow, projektowanie rozwiazan ktore wymaga fizycznego czytnika i karty jest idiotyzmem.
Wystarczy apka + bilety jak dawniej dla osob wykluczonych cyfrowo.
Skup to bylo p---------e pieniedzy podatnikow na takim lvlu ze ja p------e.
1. klikniecie 2x w ekran i przylozenie telefonu/portfela jest szybsze i prostsze od kupna w aplikacji kiedy ma sie zajeta nawet 1 reke
2. mysle, ze ZTM traci duzo pieniedzy na krotkich przejazdach 2-3 przystanki gdzie normalna osoba z rigczem kupilaby ten bilet w automacie przy wejsciu, a tak jedzie na gape bo wychodzi z zalozenia, ze zanim odpali aplikacje, doladuje portfel (oczywiscie min. 10zl)