Wpis z mikrobloga

Zakończyliśmy XLII edycję #wykopoweprzeboje.
Zwycięzca chyba nie będzie niespodzianką - wygrywa bogini wykopowych spermiarzy, czyli Alizée - Moi... Lolita. W finale pokonała Desireless - Voyage Voyage przewagą prawie 100 głosów. Trzecie miejsce zajmują słynne żule w taxi (cc: @bartton), czyli Vanessa Paradis - Joe Le Taxi.
Dziękuję wszystkim za tą edycję i przepraszam, że dopuściłem przez nieuwagę jedną piosenkę po hiszpańsku (na szczęście odpadła w pierwszej rundzie xd).
Jutro wybieramy nową kategorię. Będą to przeboje z musicali, poezja śpiewana lub polska muzyka lat 50. i 60. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#muzyka #muzykafrancuska
yourgrandma - Zakończyliśmy XLII edycję #wykopoweprzeboje.
Zwycięzca chyba nie będzie...

źródło: a7f6fa833eb7c7ea73ecf2c09a70e68f712694a702b5e22add81ddd73734273d

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

poezja śpiewana

@yourgrandma: o matko, oby nie. To jest zbyt szeroki zakres. Sam Kaczmarski ma ze 400 utworów, a gdzie jeszcze Okudżawa, Andrus, German, Cohen, Dylan, SDM, Niemen, Demarczyk, Osiecka, Turnau... do tego jeszcze Piwnica pod Baranami, przeglądy piosenki aktorskiej, piosenki kabaretowe... z rok będziemy wybierać xD Kaczmarski, Bob Dylan, czy Osiecka to nawet własne edycje mogliby mieć xD
  • Odpowiedz
  • 7
@yourgrandma dzięki za kolejną edycję, klasycznie: bawiłem się wybornie i poznałem kilka nowych piosenek. Chociaż nie ukrywam pierwsza runda ciągła mi się w nieskończoność i procent nieznanych mi utworów był chyba największy jak dotychczas.
  • Odpowiedz
@yourgrandma: dzięki za świetną edycję! nie sądziłem że lubię francuskie piosenki, jednak myliłem się. Są świetne :] Moim faworytem którego zgłosiłem była piosenka Douliou Douliou Saint Tropez :] wspaniała edycja!:]
następne edycje?
One hit songs? guilty pleasue songs? muzyka z intra do gier?
  • Odpowiedz