Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam zdiagnozowane zaburzenia narcystyczne i tak sobie pomyślałam, dlaczego niby ma być z tego powodu wstyd, że taki jestem skoro nie ma żadnego boga, żyjemy na kręcącym się kamieniu po środku jakiegoś kosmosu. Czemu mam nie korzystać z tego, że jestem ładna, niegłupia i umiem walczyć o swoje. #rozowepaski #psychologia #narcyzm #terapia

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim bo życie to droga i chodzi w nim o to żeby się czegoś nauczyć a nie żyć tylko jak pasożyt korzystając z innych
Szczerze to by mi się szybko znudziło wykorzystywanie innych bo by to tylko pogłębiało u mnie depresję , mnie przy życiu często trzyma tylko myśl że jestem potrzebna innym
A ladnosc i bycie nie glupim nie wyklucza tego że można być też dobrym człowiekiem i brać poprawkę
  • Odpowiedz
  • 23
@mirko_anonim bo im będziesz starsza tym bardziej zgorzkniała i kompletnie nikt nie będzie w stanie wytrzymać ze skrajną egocentryczką. W rezultacie skończysz z kotami, prosseco albo innymi używkami i siądzie ci na banie..
  • Odpowiedz
  • 4
@mirko_anonim Nikt przecież nie mówi, że ma ci być wstyd.
Jednak takie zaburzenia utrudniają tworzenie normalnych, zdrowych związków z ludźmi i w związku z tym nie wpływają też dobrze na osobę z zaburzeniami.
Może do czasu będzie jakoś tam ok, ale z wiekiem coraz trudniej. ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
doświadczony-patriota-88: Dobrze, że masz tego świadomość i się tego nie wstydzisz, ale mając świadomość swojego zaburzenia warto, żebyś o tym wpominała jeżeli kogoś bliżej poznajesz. To że jesteś ładna i niegłupia nie oznacza, że możesz tym oraz zaburzeniami uzasadniać to jak traktujesz ludzi. Jeżeli Twoja walka o swoje polega na niszczeniu ludzi by czerpać korzyści to nie jest to dobra, ale to już kwestia Twojego sumienia. Być może też mylnie Cię
  • Odpowiedz
@cat_tea

>Czemu mam nie korzystać z tego, że jestem ładna, niegłupia i umiem walczyć o swoje

@mirko_anonim: bo inni ci tego zazdroszczą

Akurat to nieprawda , często widzę jak laski które reprezentują sobą bardzo mało uważają że każdy im zazdrości , to jest akurat sprawa ego , z drugiej strony znam laski które by mogły być dosłownie modelkami a płaczą jakie są brzydkie
Najczęściej zdanie "każdy mi zazdrosci wyglądu
  • Odpowiedz
@cat_tea niektórzy też powiedzenie że 'kazdy mi zazdrosci " wykorzystują jako mechanizm obronny że ktoś poprostu ich może nie lubić bo są spierdoxami , ludzi nie mierzwi twój talent ani wygląd tylko przerosniete ego za którym nic nie stoi
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Dobrze, że ktoś Cię zdiagnozował. Szkoda, że nie opowiedział, czym jest narcyzm albo nie słuchałaś i myślisz, że oszukasz system (co też jest typowe dla narcyza).

Narcyzm to nie to samo, co zdrowy egoizm, czyli umiejętność stawiania granic, pewność siebie. To zaburzenie, które powoduje, że człowiek nigdy nie stworzy żadnej normalnej relacji. Da się jakkolwiek pomóc tylko narcyzowi, który rozumie swój problem i pracuje nad nim (czyli na ten
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
skrupulatny-przewodnik-90: Mam 34 lata i też jestem zdiagnozowanym narcyzem. Bardzo mnie bawiło wykorzystywanie ludzi, oszukiwanie ich na pieniądze i manipulowanie nimi żeby osiągnąć moje cele. Wykorzystałem dziesiątki kobiet udając kogoś kim nie jestem żeby zaspokoić mój popęd. Pewnie niektóre z nich skrzywdziłem i sprawiłem im traumy które odbijały się na nich latami. Moje lata 20 bawiłem się świetnie i myślałem że tak będzie wyglądać moje życie do końca ale tak się
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
mocny-badacz-8: A według mnie narcyzm to bzdura, po prostu jest to brak wychowania/złe wychowanie do życia wśród dorosłego społeczeństwa oparty np. o oglądanie filmów czy bajek, zwróćcie uwagę że dużo bajek czy filmów to przedstawienie niesamowitych przygód jednej osoby z którą utożsamia się oglądający, i albo potem uda ci się być takim głównych pozytywnym bohaterem albo jesteś takim upierdliwym człowiekiem, jeżeli taka osoba w młodości nie zostanie uświadomiona jak wygląda życie
  • Odpowiedz