Wpis z mikrobloga

• 2
@BrakWolnegoLoginu no ale gdzie tu Stano nie ma racji.
Będą strajkować przeciwko amerykańskiej korpo w Polsce? Nie wiem, jak będzie wyglądał ten strajk. Jak to będzie jakieś nie wiem, blokowanie kursów czy coś to ok, ale jak blokowanie ulic, to co to obchodzi ta korporacje, oni nawet tego nie zauważa.

Pamiętam, jak kiedyś był strajk przeciwko pyszne. Ci co strajkowali to strajkowali, a tymczasem inni kurierzy wozili dalej.

Chcą wymusić zmiany
  • Odpowiedz
@Movet: nie ma racji tak, gdzie każe typowi na śmieciowe założyć własną korporację i konkurować z globalną korporacją, która stosuje taktyku dumpingowe. Rolą państwa jest tworzenie takich regulacji, które gwarantują uczciwą konkurencję. Gdyby zakolak kiedykolwiek chciał się z klauna przekształcić w polityka, to powinien sobie to zakarbować w swoim chłopskim rozumie.
  • Odpowiedz
  • 10
Będą strajkować przeciwko amerykańskiej korpo w Polsce?

@Movet:

Co ty p--------z w ogóle? Jakie to ma znaczenie, że amerykańska korporacja w Polsce xD - dopóki ta AMERYKAŃSKA KORPORACJA ma wpływ na sytuacje w Polsce to należy strajkować. Dumpingowymi cenami przejęli rynek i teraz wprowadzili dalszą część planu czyli ekstrakcje kapitału na zachód przy totalnej redukcji kosztów.

To jest tzw kolonializm.
  • Odpowiedz
@wolny_kot: myślisz tak, bo oceniasz to z perspektywy pierwszego etapu, gdzie faktycznie weszła nowa jakość za podobne pieniądze. Kolejna faza nie będzie już tak ciekawa, a jak zobaczysz estymowane koszty przewiezienia twojej d--y parę kilometrów to uznasz „kurdebele, lepiej zadzwonić po taxi”. Tyle, że tych taxi już prawie nie ma, bo taksiarze dołączyli do dwóch korpo by cokolwiek zarabiać xD
  • Odpowiedz
@zlotuwa: Mieli, tylko wybrali złą metodę walki o to. Po pierwsze, taksówkarze od lat mieli średni PR. Znani byli jako Złotówy, żarty w stylu "Za 50zl to mi się silnika nie opłaca włączać" nie brały się z niczego, do tego mafie taksówkarskie pilnujące by za tanio nie było i nie było konkurencji. Gdy narzekali "A bo na Uberze to nie trzeba zdawać na znajomość miasta" nie chodziło im o to
  • Odpowiedz
@Iskaryota: gościu. Uber, Bolt ect jest tutaj już z 10 lat chyba. I dziś za przewiezienie mojej d--y płacę wielokrotnie mniej niż 10 lat temu u Janusza z taksówki. Jak mnie kiedyś do domu wiózł z imprezy to mnie patafian chciał w lesie wysadzić kilka km od domu jak powiedziałem że mam 200 zł w kieszeni i łaskawie podjechał pod bankomat żeby jeszcze stówę wziąć.
Obecnie zbliżoną trasę pokonuje w
  • Odpowiedz