Aktywne Wpisy

Ejszyn +279
No krew mnie zalewa przy takich informacjach jak dzisiaj o żałobie narodowej. Wmawiają nam że jesteśmy wolnymi ludźmi, tymczasem umiera sobie możny pan daleko od naszego kraju, a my jesteśmy zmuszeni do rezygnacji ze swoich planów, bo tak xd
Ja miałem wziąć tego dnia udział w biegu, a spodziewam się, że zostanie on teraz odwołany lub przeniesiony. W dupie mam Watykan i co sobie tam robią, co się u nich dzieje. No ludzie,
Ja miałem wziąć tego dnia udział w biegu, a spodziewam się, że zostanie on teraz odwołany lub przeniesiony. W dupie mam Watykan i co sobie tam robią, co się u nich dzieje. No ludzie,

notakjakbytotalnie_ +107
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Dwoje dorosłych ludzi, czy tez sama kobieta, nie może podjąć decyzji że nie chce dziecka bo jakiemuś c-----i albo głupiej cipie której nie zna to przeszkadza
Czaicie to?
Obcej osobie przeszkadza to, że usuniesz zlepek komórek których nie chcesz.
Absolutnie niesamowite
#bekazprawakow #bekazkonfederacji #polityka #aborcja
Jeżeli nie powiesz A to się nie p-----------j że nie możesz powiedzieć B
jak nie ma w tym kraju nawet sensowniej skodyfikowanej instytucji aborcji prawnej, tak zeby na dzieciaka nie trzeba bylo lozyc, czy wgl sie do niego przyznawac, to jak ty chcesz osiagnac kompromis w kontekscie losow plodu?
sam niby jestem za aborcja, ale tylko ta z gwaltu i jezeli wykryte zostana wady genetyczne dzieciaka/zagrozone bedzie zdrowie matki... tylko ze oskarzenia o gwalt juz leca na lewo i
@OCIEBATON: no tak, bo w krajach gdzie od dziesiątek lat możesz się skrobać do woli już dawno istnieje aborcja prawna. A nie, czekaj.
@OCIEBATON: Dokładnie. O czym tu dyskutować? Kolega jak rozumiem dopuszcza aborcję przez cały okres ciąży, czy tak?
@Returned: tutaj też miałby tyle samo minusowy. Zgadnij czemu nie ma.
@OCIEBATON: Jest, nazywa się trzymanie majtorów na tzipie i niewypinanie piczy na lewo i prawo.
@walciak: Co z parami które chcą dziecka, ale nie chcą rodzic nieuleczalnie chorego, które umrze zaraz po porodzie, albo całe życie będzie warzywem?
@turfa8: Embrion wchodzi w fazę płodową ok 9 tygodnia. Aborcja farmakologiczna nie jest już możliwa i wtedy możemy mówić o człowieku na wczesnym etapie rozwoju. Wcześniej to tylko zlepek komórek, które 15% kobiet w ciąży, wydala z siebie samoistnie.
źródło: rozwojembrionalny
Pobierz@Programista500plus: Plemnik połączony z komórką jajową to dla ciebie człowiek? Jeśli jesteś katolikiem, to rozumiem, że każde życie ludzkie, nawet plemnika, jest dla ciebie święte i musisz je chronić, ale w rozwiniętych społeczeństwach, gdzie szanuje się konsensus naukowy, komfort życia i dobrostan psychiczny jest ważniejszy, niż życie plemnika, dlatego decyzja o donoszeniu ciąży należy tylko do kobiety.
źródło: Zygote1
PobierzWspaniali ludzie. W rozwoju społeczeństwa wspięli się na p--------y Mount Everest
Kolejna sprawa to refundacja, w przypadku gwałtów, zagrożenia życia i zdrowia - moim zdaniem powinna być bezpłatna.
W przypadku wpadki, tu ewentualnie raz w życiu na NFZ, reszta prywatnie.
Ale też bym w drugą stronę, moim zdaniem niektórych patusów trzeba by sterylizować. Jak alkoholiczka z nudów w melinie w kółko chleje i zachodzi w ciążę
@OCIEBATON: jeżeli zalegalizujemy normalną to w ogóle nie będzie tematu. To musi być jedna ustawa koniecznie
@OCIEBATON: Argument "przeżywania poza organizmem matki" to jest jedna z największych bredni, bo optymalnie jest dla zdrowia donosić go niemal do końca ciąży. Samo przetrwanie na zasadzie podtrzymania życia to nic w porównaniu do komplikacji zdrowotnych związanych z przedwczesnym porodem. Komplikacji sięgających nawet życia dorosłego, chorób i przedwczesnej śmierci. Z jednej strony tak