Wpis z mikrobloga

Gnije z tego że w 2025 roku musimy nadal dyskutować nad aborcją

Dwoje dorosłych ludzi, czy tez sama kobieta, nie może podjąć decyzji że nie chce dziecka bo jakiemuś c-----i albo głupiej cipie której nie zna to przeszkadza

Czaicie to?

Obcej osobie przeszkadza to, że usuniesz zlepek komórek których nie chcesz.

Absolutnie niesamowite

#bekazprawakow #bekazkonfederacji #polityka #aborcja
  • 112
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@OCIEBATON: "Czy się to tobie podoba czy też nie - to jej ciało" czyli mężczyzna jako ojciec dziecka nie ma prawa decydować o dziecku powstałym w wyniku jego decyzji? I teraz hipotetycznie zakładamy że matka chce urodzić dziecko a mężczyzna nie chce, więc dlaczego decyzja kobiety ma wpływać na życie mężczyzny? Czy w tym przypadku nie powinna powstać aborcja prawna?
  • Odpowiedz
@OCIEBATON: przecież nawet dorosły człowiek to zlepek komórek a nawet atomów.

Poza tym jeżeli nie ma aborcji dla facetów czy to fizycznej czy finansowej to niech nie będzie żadnej. Jeśli prawo jest głupie ale sprawiedliwe to jeszcze nie jest tak źle.
Facet powinien też móc decydować czy jego dziecko ma zostać abortowane a jeżeli kobieta się nie zgodzi to powinien mieć prawo do zrezygnowania z płacenia alimentów.
  • Odpowiedz
@peszek_leszek: jeśli mężczyzna nie chciał dziecka to dlaczego "świadoma decyzja" kobiety o urodzeniu dziecka (tutaj wliczam ciążę i połóg bo nie wiem co w tej kwestii ma teraz aborcja) ma wpływać na dalsze życie tego mężczyzny?
  • Odpowiedz
@OCIEBATON: I widzisz teraz ja mogę powiedzieć że co mnie interesują konsekwencje aborcji dla kobiety, przecież to jej ciało i jej decyzja. Kobieta podejmuje decyzję to i musi podejmować skutki, ale jak mężczyzna nie może podjąć decyzji o aborcji to dlaczego musi ponosić skutki? Nic nie jest czarno białe.
  • Odpowiedz
@OCIEBATON: na głównej byś miał tyle samo minusów (albo i więcej) co tutaj plusów. To jest niesamowite jak główna została przejęta przez ruskie, konfedepisowskie trolle kompletnie
  • Odpowiedz
@OCIEBATON: Najgorsze w tym wszystkim jest to, że przeciwnicy aborcji sami dokonują aborcji, bo nie chcą wychowywać upośledzonych dzieci. A jeszcze inni przeciwnicy aborcji mają upośledzone dzieci, ale równocześnie są na tyle bogaci, że stać ich na to by je wysłać do jakiegoś ośrodka albo wynająć opiekunkę. Kto miał kontakt z np. dziećmi z zespołem Downa ten wie, że to jest praca dosłownie 24/7.
  • Odpowiedz