Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +426
Geodezja - największa pomyłka w moim 30-letnim życiu.
Studia czasochłonne i wymagające. ArcGIS, QGIS, AutoCAD, BricsCAD i inne programy - wszystko biegle, razem z toolboxami, wtyczkami, sryczkami. Pracy na rynku niewiele, jeśli już to przede wszystkim w państwowych urzędach, w służbie cywilnej. Na koniec logujesz się na konto bankowe i widzisz TO. Wyżaliłem się z rana to spadam na drzewo.
#pracbaza #studbaza #zalesie
Studia czasochłonne i wymagające. ArcGIS, QGIS, AutoCAD, BricsCAD i inne programy - wszystko biegle, razem z toolboxami, wtyczkami, sryczkami. Pracy na rynku niewiele, jeśli już to przede wszystkim w państwowych urzędach, w służbie cywilnej. Na koniec logujesz się na konto bankowe i widzisz TO. Wyżaliłem się z rana to spadam na drzewo.
#pracbaza #studbaza #zalesie

źródło: 0E7868E4-4920-412E-A5C8-57E3C2F152F3
Pobierz
Znajomy otwiera na majówkę lody dubajskie, takie typowe stoisko ze ścianką do zdjęć ale jest zainwestowane w trochę anturażu. Jaka cena za gałkę byłaby najlepsza żeby ludziom nie było za drogo ale jednocześnie żeby patologia jakaś nie zajmowała niepotrzebnie kolejki?
#pracbaza #wroclaw #jedzenie71 #gotujzwykopem #patologiazewsi
#pracbaza #wroclaw #jedzenie71 #gotujzwykopem #patologiazewsi

źródło: krasnal_dubajski_maly_koncentrat_4
PobierzIle za gałkę we Wrocławiu?
- 19 zł 8.3% (52)
- 29 zł 9.9% (62)
- 33 zł 81.8% (511)
Dwoje dorosłych ludzi, czy tez sama kobieta, nie może podjąć decyzji że nie chce dziecka bo jakiemuś c-----i albo głupiej cipie której nie zna to przeszkadza
Czaicie to?
Obcej osobie przeszkadza to, że usuniesz zlepek komórek których nie chcesz.
Absolutnie niesamowite
#bekazprawakow #bekazkonfederacji #polityka #aborcja
Osobiście nie chciałbym mieć dziecka z zespołem Downa bo nie podolalbym w jego wychowaniu. Nie dałbym rady psychicznie i pewnie po paru latach bym się sam wyhustal. Ale uratowaliśmy życie co nie?
Jeszcze 12 lat temu mój prawacki Korwinistyczny łeb zrzygałby się na myśl co teraz piszę o aborcji
Ale dorosłem. Dajmy ludziom samemu podejmować decyzje.
Są badania które dowodzą że płód do któregoś tygodnia (nie będę kłamał że wiem którego) po prostu nie czuje nic. Nie jest bytem. Jest zlepkiem komórek. I do momentu gdy nie czuje nic powinna być możliwość jego usunięcia.
A według Ciebie kiedy? Kiedy dwie komórki się połączą w jedną?
Nie ma stuprocentowej antykoncepcji
Nikt mi nie da też gwarancji, że moje dziecko będzie zdrowe
Dlatego zmuszamy kobiety żeby je rodziły
@OCIEBATON: czyli Twoim zdaniem człowiek staje się człowiekiem po upływie kilku lat po porodzie? XD Ja jeszcze rozumiem aborcję jeśli jest 100% pewność że dziecko będzie miało wady genetyczne uniemożliwiające jakiekolwiek bycie samodzielnym, lub całkowicie nieświadome swojego bytu. W tym przypadku jestem na tak bo nie powinno się skazywać drugiego człowieka na wegetację.
Nie ma 100% skutecznej antykoncepcji
Nie ma też 100 % gwarancji że twoje dziecko będzie zdrowe
Nie wyobrażam sobie abym z partnerką starał się o dziecko, a potem w badaniu wyszłoby że np będzie chore. Albo będzie miało zespół downa. Albo inną chorobę która zmarnuje mi i mojej partnerce życie
Nie mówię tego w kontekście tego że człowiekiem jest się dopiero jak sobie sam upolujesz i ugotujesz
Chodzi mi bardziej że taki 7 miesięczny płód jak się urodzi to już przeżyje poza organizmem matki
A taki 3 miesięczny raczej kaplica
@OCIEBATON: jest 100% antykoncepcja, nazywa się to abstynencją seksualną więc nie kłam. A jeśli w przyszłości nauka pójdzie tak do przodu że płód będzie mógł od samego poczęcia przebywać po za organizmem matki to wtedy będzie dla Ciebie człowiekiem czy nie?
Nie wiem czego nie rozumiesz ze ma samo przeżyć. W sensie samo oddycha i nie umrze po minucie xD
Mówimy o zdrowym plodzie bo zaraz zaczniesz pisać o jakichś chorych czy coś
@OCIEBATON: Ja też. To niesamowite, że w XXI wieku dalej ciągniemy za sobą jakieś jaskiniowe atawizmy i dehumanizujemy nienarodzone dzieci bo ich nie widać. Jak jacyś jaskiniowcy.
@OCIEBATON: Czyli jak ktoś ma problemy z oddychaniem to można
@OCIEBATON: no to dwoje czy sama kobieta?
Można to zamienić na jeden - lub - jeżeli dwa sprawiają ci problem
Weź już wyjdź z tym chłopskim rozumem