Wpis z mikrobloga

Gnije z tego że w 2025 roku musimy nadal dyskutować nad aborcją

Dwoje dorosłych ludzi, czy tez sama kobieta, nie może podjąć decyzji że nie chce dziecka bo jakiemuś c-----i albo głupiej cipie której nie zna to przeszkadza

Czaicie to?

Obcej osobie przeszkadza to, że usuniesz zlepek komórek których nie chcesz.

Absolutnie niesamowite

#bekazprawakow #bekazkonfederacji #polityka #aborcja
  • 112
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 403
@OCIEBATON już nawet pomijam powody usunięcia takiej ciąży jak np choroba płodu czy np zespół downa.

Osobiście nie chciałbym mieć dziecka z zespołem Downa bo nie podolalbym w jego wychowaniu. Nie dałbym rady psychicznie i pewnie po paru latach bym się sam wyhustal. Ale uratowaliśmy życie co nie?
  • Odpowiedz
@OCIEBATON od kiedy mam dzieci w rodzinie, nie wyobrażam sobie zmuszać do bycia matką kobietę która tego nie chce. Trzeba być p-----------m żeby uważać że np 16latka rodząca dziecko to dobry pomysł xD
  • Odpowiedz
@OCIEBATON: gnije z tego że jak nie chce dzieciaka to stosuję antykoncepcję. Połączenie prezerwatyw i tabletek antykoncepcyjnych daje niemal 99.8% pewność że nie zajdziesz w ciąże, a jak już chcesz mieć 100% to jest tabletka "dzień po" bez recepty. Sorry zapomniałem za antykoncepcję trzeba płacić... "Obcej osobie przeszkadza to, że usuniesz zlepek komórek których nie chcesz", kiedy zlepek komórek zaczyna być człowiekiem, lub kiedy człowiek przestaje być "zlepkiem komórek" ?
  • Odpowiedz
  • 47
@walciak no jak widać wystarczy być praktykującym miłosiernym katolikiem

Jeszcze 12 lat temu mój prawacki Korwinistyczny łeb zrzygałby się na myśl co teraz piszę o aborcji

Ale dorosłem. Dajmy ludziom samemu podejmować decyzje.
Są badania które dowodzą że płód do któregoś tygodnia (nie będę kłamał że wiem którego) po prostu nie czuje nic. Nie jest bytem. Jest zlepkiem komórek. I do momentu gdy nie czuje nic powinna być możliwość jego usunięcia.
  • Odpowiedz
@turfa8 jak ktoś jest za głupi żeby się skutecznie zabezpieczyć to tym bardziej nie powinien sie rozmnażać. Dzieci powinny być chciane i kochane, a nie z przymusu.
  • Odpowiedz
  • 328
@turfa8 ty to musisz być niezłym łbem

Nie ma stuprocentowej antykoncepcji

Nikt mi nie da też gwarancji, że moje dziecko będzie zdrowe
  • Odpowiedz
iedy jest w stanie samodzielnie przeżyć

@OCIEBATON: czyli Twoim zdaniem człowiek staje się człowiekiem po upływie kilku lat po porodzie? XD Ja jeszcze rozumiem aborcję jeśli jest 100% pewność że dziecko będzie miało wady genetyczne uniemożliwiające jakiekolwiek bycie samodzielnym, lub całkowicie nieświadome swojego bytu. W tym przypadku jestem na tak bo nie powinno się skazywać drugiego człowieka na wegetację.
  • Odpowiedz
  • 18
@walciak a bo piszesz znowu o zabezpieczaniu się.

Nie ma 100% skutecznej antykoncepcji
Nie ma też 100 % gwarancji że twoje dziecko będzie zdrowe

Nie wyobrażam sobie abym z partnerką starał się o dziecko, a potem w badaniu wyszłoby że np będzie chore. Albo będzie miało zespół downa. Albo inną chorobę która zmarnuje mi i mojej partnerce życie
  • Odpowiedz
  • 13
@turfa8 nie no k---a xD
Nie mówię tego w kontekście tego że człowiekiem jest się dopiero jak sobie sam upolujesz i ugotujesz

Chodzi mi bardziej że taki 7 miesięczny płód jak się urodzi to już przeżyje poza organizmem matki

A taki 3 miesięczny raczej kaplica
  • Odpowiedz
Nie ma 100% skutecznej antykoncepcji

@OCIEBATON: jest 100% antykoncepcja, nazywa się to abstynencją seksualną więc nie kłam. A jeśli w przyszłości nauka pójdzie tak do przodu że płód będzie mógł od samego poczęcia przebywać po za organizmem matki to wtedy będzie dla Ciebie człowiekiem czy nie?
  • Odpowiedz
  • 17
@turfa8 wtedy prawacy złapią laga i wkoncu opuszcza ten świat

Nie wiem czego nie rozumiesz ze ma samo przeżyć. W sensie samo oddycha i nie umrze po minucie xD
Mówimy o zdrowym plodzie bo zaraz zaczniesz pisać o jakichś chorych czy coś
  • Odpowiedz
@OCIEBATON: zmierzam do tego że nie potrafisz zdefiniować co jest "człowiekiem". "Nie jest bytem. Jest zlepkiem komórek" nie ma czegoś takiego jak niebyt, wszystko jest bytem. Nie jesteś też w stanie wykluczyć że zlepek komórek nie posiada własnej świadomości, więc zawsze będą dwa obozy i trzeba się z tym pogodzić, znaleźć jakiś środek a nie same skrajności.
  • Odpowiedz
Gnije z tego że w 2025 roku musimy nadal dyskutować nad aborcją

@OCIEBATON: Ja też. To niesamowite, że w XXI wieku dalej ciągniemy za sobą jakieś jaskiniowe atawizmy i dehumanizujemy nienarodzone dzieci bo ich nie widać. Jak jacyś jaskiniowcy.

Nie wiem czego nie rozumiesz ze ma samo przeżyć. W sensie samo oddycha i nie umrze po minucie xD

@OCIEBATON: Czyli jak ktoś ma problemy z oddychaniem to można
  • Odpowiedz