Wpis z mikrobloga

@To_ja_moze_pozamiatam: biedny właściciel, ja bym w ogóle zakazał proletariatowi wychodzenie z biura do domu w tygodniu.
Niech rozłożą karimatę pod biurkiem a prysznic wezmą w umywalce (max 15 min )
  • Odpowiedz
  • 19
@nairoht: dokładnie tak, ja uważam że pracownicy pana Pawła powinni mieć na nodze na stałe zamontowany tracker gps I jeśli nie pojawia się w biurze jeden dzień to cały miesiąc pracują za darmo.
Nie może być tak że pracownik sam decyduje o sposobie wykonywania swoich obowiązków.
Zwłaszcza jak wszystko wykonuje na czas i dokładnie - wtedy tym bardziej ma siedzieć w biurze aż do nocy.
  • Odpowiedz
Nie może być tak że pracownik sam decyduje o sposobie wykonywania swoich obowiązków.

@xdTM: no nie może, mówi o tym prawo pracy jak wymysł pana Pawła to debilizm xD, tak twój jest w drugą stronę niech pracownik robi co mu się żywnie podoba
  • Odpowiedz
biedny właściciel, ja bym w ogóle zakazał proletariatowi wychodzenie z biura do domu w tygodniu.

Niech rozłożą karimatę pod biurkiem a prysznic wezmą w umywalce (max 15 min )

@xdTM: No i po cholerę sprowadzasz to do absurdu?

Jak nie umówili się na zdalną to nie może pracować zdalnie. A wychodzi na to, że pracownicy samowolnie nie
  • Odpowiedz
@To_ja_moze_pozamiatam: Ale jak pracować zdalnie jak nie ma takiej możliwości? Do kompa w pracy się nie podłączysz jak ktoś nie jest tępakiem i ograniczy użytkownikowi pewne rzeczy. Jedyne, co można zrobić to zabrać pracowniczy komputer do domu. Jak ktoś kradnie komputer (bo jak to inaczej nazwać?) to kamera bez face recognition to złapie.
  • Odpowiedz
@To_ja_moze_pozamiatam: jak ktoś się nie pojawia w pracy to go zwalniasz a nie wdrazasz system rozpoznawania twarzy rodem z chin, wychodzi na to że pan janusz nie ma jaj żeby zwolnić ludzi bo pewnie wykonują swoją robotę i firma by przez to się wykoleiła
  • Odpowiedz