Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam niepełnosprawne rodzeństwo. Nie byłem nigdy w związku i boje się, jak zareaguje na to osoba, z którą będę się spotykał. Moje drugie rodzeństwo znalazło sobie partnera i ma z nim dziecko. Ja boję się jaka będzie reakcja drugiej połówki na te informacje. Boję się jak będzie wyglądać przyszłość gdy rodzice odejdą. Czy spotkaliście się z takimi sytuacjami w waszych otoczeniach? Nie wiem jak moja przyszłość ma się potoczyć, co mam zrobić, w którą stronę iść.
#niepelnosprawnosc #niepelnosprawni #zdrowie #przemyslenia #depresja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: mogę ci odpowiedzieć tylko ze swojej perspektywy jako facet. Miałbym w------e w to czy moja połówka ma niepełnosprawne rodzeństwo. A temat przyszłości rodzeństwa chorego poruszyłbym już teraz w gronie rodzinnym jak wszyscy to widzą w przyszłości.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim

U mnie rodzeństwo bardzo chore psychicznie i się nigdy do tego nie przyznałem gdy miałem kobietę. Ale to nie ma sensu się nie przyznawać bo to nie pociągnie się długo w ten sposób.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: A w czym problem? Dla mnie to byłoby zupełnie ok, że partner ma osobę z niepełnosprawnością w rodzinie. Ale oczywiście nie ma opcji, że rodzeństwo z niepełnosprawnością by z nami mieszkało. Aż takiego serca to nie mam, bez przesady.
  • Odpowiedz