Wpis z mikrobloga

wyjeżdżając do pracy za granice gdzie najlepiej mieć otwarte konto w euro, na które pracodawca będzie mógł przelewać wypłatę? ogólnie mam stały bank #ing i mam tam też konto w euro, ale zastanawia mnie czy jest jakaś inna opcja bardziej wydajna, żeby przy przewalutowaniach na pln wymaxowac oszczędności? jakieś revoluty czy inne rzeczy. Czy najlepiej przelewać sobie w ing z konta euro na konto główne? #holandia #banki #euro #revolut
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ToNeMojeParanoje: jestem w Holandii od dwóch lat i konto walutowe w polskim banku mi w zupełności wystarczy (co prawda ja nie przewalutowuję). Założyłam też niedawno Revoluta, ale to tylko dlatego, że chciałam kupić elektronikę po cenie holenderskiej (która była sporo niższa) i nie przyjmowało mi karty polskiego banku. Plusem Revoluta jest darmowe konto oszczędnościowe euro na 1,5%, ale ogólnie słyszałam dużo złego o tym pseudo "banku" i wolę jak mi
  • Odpowiedz
@ToNeMojeParanoje szybkość przelewów, możliwość na miejscu rozliczenia się z tikkie, mieć możliwość pobrania toeslagen bez komplikacji, czy choćby móc zapłacić za pizzę, jakąkolwiek subskrypcję, czy telefon w miesięcznych abonamentach, żeby nie doładowywać dziwnych prepaidow typu lycamobile i mieć normalny internet, mimo wszystko sporo benefitów
  • Odpowiedz