Wpis z mikrobloga

#kredyt #kredythipoteczny #velobank #kontobankowe #banki

Cześć, stoję przed kredytem hipotecznym. Najlepszą ofertę mam w VeloBanku - wersja dla profesjonalistów - ratę mam niższą o 150 zł w stosunku do #mbank. Generalnie zastanawiam się nad hm ogólną jakością Velo - jesteście zadowoleni ostatecznie z kredytu tam i konta? Bank niby jak bank, ale no mam wątpliwości
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wwojteekk: wszystkie banki działają w jednym systemie prawnym i tak naprawdę to jeśli bierzesz kredyt to ważne są warunki i to że velo jest tańszy. Splacasz je tak sam itp. Bierz velo skoro to 50 zuberkow msc różnicy
  • Odpowiedz
@wwojteekk: Cześć, mnóstwo moich klientów ma kredyty w tym banku. Często słaba jest jakość obsługi w oddziałach, ale warunki cenowe to rekompensują. We wtorek można spodziewać się atrakcyjniejszej cenowo oferty w tym banku. Jeśli nie jest to budowa domu to nie ma się nad czym zastanawiać.
  • Odpowiedz
@wwojteekk: mam tam konto od kilku lat i jakość obsługi przynajmniej w naszym oddziale super. Jedyny minus - oddziałów jest mało, więc jak musisz załatwić coś osobiście to często trzeba swoje wysiedzieć. Chyba najlepsze oprocentowania kont oszczędnościowych na rynku, proste warunki konta. Też chciałem tam z różową brać kredyt, ale w ówczesnym czasie najlepszą ofertę miał PKO - jakieś 0,15-0,2% niżej więc wzięliśmy w PKO. Bierz tam, gdzie najlepsze warunki
  • Odpowiedz
@marcpol: opowiesz coś więcej o tej obsłudze? Jestem ciekawa, bo czekamy na odpowiedź z Velo.

@kicix: Prawnicy są słabo wyszkoleni, nie maja dużej wiedzy na temat kredytów hipotecznych. Czasami wprowadzają klientów w błąd, przekazują im nieprawidłowe informacje.
  • Odpowiedz
@marcpol: Hej, czy przy nadpłacie pożyczki gotówkowej w velo banku płaci się jakieś dodatkowe koszty, w tabeli opłat i prowizji jest zapis o zmianie harmonogramu spłat, czy za każdą nadpłatę liczą sobie za zmianę harmonogramu spłat te 25zł ?
  • Odpowiedz
@awdr: Hej, nie zajmuje się na co dzień kredytami gotówkowymi, specjalizuję się w kredytach hipotecznych.

Sprawdziłem jednak dla Ciebie tę informację. Velo w przypadku kredytów gotówkowych umożliwia bezpłatne nadpłaty. Opłata występuje tylko w przypadku zmiany harmonogramu, na przykład w sytuacji skrócenia okresu kredytowania.
  • Odpowiedz