Aktywne Wpisy

GrzegorzPorada +16
Mam mały problem z sąsiadką zostawiającą śmieci pod swoimi drzwiami (kartony, kawałki mebli, worki z ubraniami). W-----a mnie ten widok. Próbowałem wszystkich metod: rozmowa (arogancka odpowiedź), zgłaszanie (brak reakcji), w-------e do windy (mieszkańcy się zwrócili przeciwko mnie). Co mam zrobić bo gadam do ściany i równie dobrze mógłbym rozmawiać z psem... #mieszkanie #sasiedzi #logikarozowychpaskow #londyn

rozowyslonikx +23
chłopak z #tinder przyszedł w takim rozpadającym się plecaku, podziękowałam mu i wróciłam do domu #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Do tego do niedawna Glapiński z NBP oferował im jeszcze kredyty na blisko 0% przy wysokiej inflacji, a rząd PiS dofinansowywał już rekordowe wyższe marże deweloperskie dając każdemu (nawet nie trzeba było być Polakiem) kto kupił od nich nieruchomości po ok. 150 tys zł dopłat przez okres 10 lat w BK 2%?
Czy my już otwarcie jesteśmy kolonią finansującą zagraniczne firmy, które wyciskają z nas zysk?
@too_late_to_be_true: Dokładnie tak XD W Wielkiej Brytanii była swego czasu afera jak jeden z takich dużych deweloperów w ogóle zawiesił budowy i napisał do akcjonariuszy, że bardziej opłaca się handlować niezabudowanymi gruntami i rozpoznawać wzrost ich wartości w wyniku. Dlatego w niektórych krajach są kary jak np. nie rozpoczniesz budowy w 2 lata i nie sprzedasz wszystkiego w 5.
@too_late_to_be_true: tak, a o co chodzi?
Bo tak jak widzę to narzekasz przynajmniej kilka lat
źródło: GnEscQgXMAAdYhj
PobierzAła, nie w szczepionkę!
@too_late_to_be_true:
Tak to wygląda od transformacji i rządów wszystkich partii
@too_late_to_be_true: już od 30 lat
W sumie to już w pewnym stopniu od XVI wieku, folwarków szlacheckich produkujących zboże na eksport też sporo powstało za holenderski kredyt zdaje się. ( ͡º ͜ʖ͡º)
@too_late_to_be_true: Już? Chyba od czasu zniszczenia optimusa na zlecenie zagranicznej konkurencji
Do tego infrastruktura. Kiedy inwestor w moim mieście budował galerię handlową to dostał od miasta ultimatum ze ma wyremontować 4km drogi i przebudować rondo na turbinowe bo inaczej nie dostanie