Wpis z mikrobloga

Ja tylko przypomnę, że Kiszak i reszta jego armii pseudokomentatorów, jeszcze pare miesięcy temu dałaby się pochlastać za PoE2. Zrobili z tej produkcji grę dekady, jakąś świętość, wzór gamingu. Dzisiaj na PoE2 wylewa się masa pomyj, negatywnych komentarzy, a rynek zaczyna weryfikować czym ta produkcja tak na prawdę jest i jak mocno nikt nie ma na nią pomysłu. Chcieli zrobić grę trudną, żeby pstryknąć w nos Blizzardowi i mechanikom zabijania bossów w sekundę, a finalnie skręcili w grę... nudną - gdzie bijesz elitę 2 minuty, nie ma z tego żadnej nagrody, a po minucie masz ochotę usnąć.

Tyle są warte opinie pseudoyoutuberów, którzy kreują się na niezwyciężonych znawców gatunków i gier xD

#pathofexile2 #kiszak #gry
aircod - Ja tylko przypomnę, że Kiszak i reszta jego armii pseudokomentatorów, jeszcz...

źródło: image

Pobierz
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@aircod: Po prostu nie da się połączyć sensownie dwóch systemów gdzie jednocześnie masz "meaningful combat" gdzie faktycznie coś musisz robić i gry typu POE gdzie musisz r----------ć 1000 przeciwników na jednej mapie jak najszybciej gdzie nic ciekawego nie dropi bo cały system jest stuningowany pod ekonomię gdzie musisz handlować z innymi więc indywidualny gracz ma c-----e dropy w 99% przypadków. Nikt normalny się nie będzie bawił w jakieś comba i
  • Odpowiedz
@aircod: Przy release early accessu wszyscy myśleli, że to jest najgorszy moment poe2 i będzie tylko lepiej i z tą myślą nie dziwi jaranie się nią, ale przy ostatnim patchu niestety pokazali w jakim kierunku chcą żeby gra szła. Jeśli wielki ludolog to przemilczy, albo będzie cisnął ludzi, którym się to nie podoba to po prostu beka z niego, bo c---a się zna i sam jest boostowany na każdym kroku
  • Odpowiedz
@aircod: gracze zaraz znowu znajdą bolidy które będą r----------ć wszysko i znowu ci szmaciarze wszystko ponerfią

nie wiem co oni chcą osiągnąć w tym pou

3 ludzika założyłem wczoraj (monk icestrike) i to jedyny który jakoś śmiga, huntresska do p---y, jak będę chciał parować ataki to se zagram w jakieś sekiro (jak prawdziwy gracz a nie p-------a cnie)
  • Odpowiedz
@Ann120021 na wykopie wielkortronie widziałem negatywne opinie o tym typie. Teraz mamy takie czasy, że marketing nienawiści bo zasięgi danej rzeczy robi grupa, która jej nienawidzi. O Barcelonie piszą fani Realu, o famemma osoby, które nie oglądają gali, o kiszaku tylko, że jest głupi.
  • Odpowiedz
  • 8
@przegro_pisarz: Jak tylko "że jest głupi" - ja typa nie znam, nie odnoszę się do niego personalnie, tylko do wypowiedzi i opinii jakie kieruje. Nie wiem czy siedzisz w środowisku i grach h&s, ale może trochę rozjaśnię. Gry tego typu bazują na społecznościach, poradnikach, grupach, które sobie pomagają. Youtuberzy jego pokroju bardzo mocno tę społeczność w jakiś sposób nakierowują (negatywnie lub pozytywnie). Ergo - wchodząc np. na Discord polskiego Diablo
  • Odpowiedz
@aircod: grałem trochę w poe1, kupiłem poe2, i w sumie pierwsze i najgorsze co uderza w tej grze to spowolnienie postaci względem poprzedniej odsłony, tylko jak by zapomnieli spowolnić tez npc. xD Skille mają po 1-2s animacji, a w tym czasie jakiś lisek zapierdziela w twoim kierunku cały ekran.
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: jeszcze chłopa co w 2k25 robi recenzje Metina2 jaki to jest chûjowy na dzisiejsze standardy i że nie ogarnia jak ludzie w to mogli grać xD
No mogli bo nie było RTXów, nie było procków z 2137 rdzeniami, internet miał prędkość 1mb/s a na wsiach trzeba było łapać zasięg radiowy i jak ludzie mieli ping 100-200 to było święto xD
Ludzie mieli kąkutery z kartonu i taki metin2 im
  • Odpowiedz
@Myzreal te casuale są z nami w pokoju? Oglądam streamy od ludzi co w poe1 mieli tysiące godzin i nikomu się ta dwójka nie podoba. Konia do tej gry biją jedynie pseudo-ludolodzy żeby utrzeć nosa blizzardowi i z zemsty na diablo4 z żadnego innego powodu
  • Odpowiedz
a rynek zaczyna weryfikować czym ta produkcja tak na prawdę jest i jak mocno nikt nie ma na nią pomysłu

@aircod: Chłopie psychofaństwo (zapewne) Diablo 4 ci wystaje. Gra w Early Accessie dostała jakiegoś patcha który skaszanił delikatnie balans na tydzień czy dwa. Ojej jak my się z tego pozbieramy xD I nie, nie grałem nawet jeszcze w PoE2 ale bycie ciekawszą grą od diablo 4 które po niemożebnym hajpie
  • Odpowiedz