Wpis z mikrobloga

Czy tak jest tylko na "zachodzie" czy to tez juz jest w Polsce ? A o czym mowie?
O związkach gdzie kobieta jest starsza od faceta o parę lat.
Jestem pomiędzy 30 a 40 r.z., więcej życia spędziłem za granica niż w Polsce i coraz więcej widzę par gdzie kobieta ma na przykład 38 a facet 32. Albo 35 i 28 lat. Rok w ta czy tamta to nic takiego ale 4 lata różnicy? 8 lat różnicy?
I może jestem staroświecki i może to nie moja sprawa ale trochę mi sie styki przepalają jak to widzę lub jak to czytam?
Przecież ogólnie jest przyjęte ze mężczyźni to takie duże dzieci, ale tez ze maja utrzymywać rodzinę, zarabiać i ogarniać. Wiec oczywiste jest ze większość związków będzie w podobnym wieku albo gdzie facet bedzie starszy. A tutaj zonk bo okazuje sie ze dużo kobiet wybiera sobie młodszych?
Pytanie dla różowych, naprawdę chcecie młodszego niepoważnego partnera który jest o 7+ lat młodszy i jeszcze mu nie w głowie stabilizacja?
Pytanie do niebieskich, naprawdę wolicie starsze kobiety niż na przykład 20-iles różowe? Dla takiej starszej przecież będziecie całe życie traktowani niepoważnie. I najczęściej maja dzieci z poprzedniego związku, chcecie być niby w wieku starszego brata dla jej dzieci?

Ja zawsze miałem dziewczyny w moim wieku lub o 2-3-4 lata młodsze. Spotykałem sie również z młodszymi o 7-9 lat ale przepaść była za dużą, wiec nie mogę sobie wyobrazić tej przepaści w druga stronę. Np teraz miałbym sie spotykać z 43-latka?! Jak mialem przez chwile #tinder to widełki zawsze na młodsze dziewczyny.

Czemu o tym pisze? Bo przez przypadek znalazłem wpis mojej koleżanki na reddit Me (38F) hurt his (31M) feelings - will he come back?

inny watek Men who married an older woman how it goes?

inny watek i 500 komentarzy mowiace "tak" Would you (seriously) date an older woman?

#pytanie #zwiazki #pytaniedorozowychpaskow #rozowepaski #reddit
P4ncak3 - Czy tak jest tylko na "zachodzie" czy to tez juz jest w Polsce ? A o czym m...

źródło: e6092947538fe3ee2f433f38e3150588

Pobierz
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@P4ncak3 jak się kochają to c--j z nimi, ta różnica to zwykle tylko kilka lat. Jak miałem 22 lata to spotykałem się z 27 latką, bardzo dobrze wspominam, fajna dziewczyna była.
  • Odpowiedz
  • 2
@walciak: Tak, ale czy 37 latka znajdzie sobie 37 latka który będzie nią zachwycony? Taki będzie celował właśnie w 30-tki.

A powiedz, nie było to problemem dla niej ze ty studiowałeś, chodziłeś na imprezy, a ona pracowała? Nie czułeś sie jak dzieciak?

Ja na przykład, jak nie wyjdzie z aktualnie o trochę młodszą partnerka po 30, to będę celował w poniżej 30. Te po 30 maja za dużo bagażu emocjonalnego
  • Odpowiedz
@P4ncak3 są dojrzali 20 latkowie i dziecinni 40 latkowie. Wiek nie ma znaczenia, człowiek ma. I tak samo znam rodziny, gdzie to kobieta zarabia znacznie więcej i to w sumie ona utrzymuje rodzinę. Ba, mój znajomy poszedł na urlop rodzicielski i wychowawczy jak jego żona wróciła do pracy kilka miesięcy po urodzeniu dziecka.
  • Odpowiedz
@P4ncak3: Ja byłem z różową 4 lata starszą ode mnie. Ona miała 28-33, a ja 24-29. Niczego nie żałuję, ciało miała top, w głowie poukładane, do dzisiaj walę konia do pań w średnim wieku a w kobietach 16-25 widzę głównie dzieci (mam o wiele młodszą siostrę która zawsze wisi jak miecz damoklesa że nie powinienem się zabierać za młodzież).

Podoba mi się głównie wiek 25-35.
  • Odpowiedz
  • 9
Wiek nie ma znaczenia, człowiek ma

@Lonate: Nie uważasz ze wychowanie w innej dekadzie, inne bajki, inna technologia, inne wydarzenia, więcej doświadczeń, więcej pieniędzy ma znaczenia? Chcesz mi powiedzieć ze ktoś, kto ma 18 lat i ktoś, kto ma 28 to są bardzo podobni do siebie?

I tak samo znam rodziny, gdzie to kobieta zarabia znacznie więcej i to w sumie ona utrzymuje
  • Odpowiedz
No i powiedz, Ty dopiero co kończyłeś studia a ona juz myślała o ślubie.

@P4ncak3: Ja studia skończyłem mając 23 lata. Nie myślała wtedy o ślubie, ten temat wjechał dopiero po kilku latach związku jak zaczęło się robić poważnie.

Ty sie zastanawiałeś jak zarobić swoje pierwsze 2000 zlotych kiedy ona awansowała na
  • Odpowiedz
  • 0
@PfefferWerfer: a dobra, czyli Ty zarabiałeś więcej (w tak młodym wieku to zapewne #programista15k ) ale to sie niestety rzadko zdarza ze osoba młodsza zarabia więcej. Czyli rozumiem ze pomimo różnicy wieku to Ty byłeś tym poważniejszym wiec w takim momencie to wiek zbytnio nie ma różnicy. Ja bardziej mowie o facecie co nie zarabia 15k miesięcznie w wieku 23 lat i ma partnerke która ma 33 lata
  • Odpowiedz
@P4ncak3 a dlaczego nie ma znaleźć równolatka? Teraz jestem z rówieśnicą i jestem nią zachwycony a jesteśmy dobrze po 30 xD wiek to tylko liczba, za bardzo sie tym przejmujesz
  • Odpowiedz
  • 1
@walciak: Bardziej mnie to ciekawi z punktu widzenia socjologicznego ze cos co kiedyś nie istniało teraz jest coraz bardziej popularne. Nie uważam ze wiek to tylko liczba, bo jednak wychowanie w innym dziesięcioleciu, inne doświadczenia, więcej oszczędności, inny etap w życiu wpływają na związek.

Przykład; spotykałem się z dziewczyna o 10 lat młodszą ode mnie. Lata, inteligentna, obrotna, w moim typie. Co z tego jak dalej mieszkała z rodzicami, nigdy
  • Odpowiedz
@P4ncak3 ja też zawsze młode ale mam odpowiedź...po prostu jest ich bo więcej i są dostępne. Ja mam ponad 30 i szukam kobiety do 31 lat i powiem Ci że mnóstwo lasek spotykam wolnych i zainteresowanych mną starszych ode mnie o 3-6 lat ale jakoś nie mogę się przekonać
  • Odpowiedz
@P4ncak3 ale dlaczego zakładasz że kiedyś tego nie było? Nawet moja babcia była parę lat starsza od dziadka xD a ta dziewczyna z twojego przykładu równie dobrze może mieć bogatych starych którzy jej zasponsorują wakacje. Można być młodym i bogatym z domu, albo i starszym, biednym, ze słabą pracą i niczego się nie dorobić.
  • Odpowiedz
  • 0
@walciak: dlaczego od razu z ekstremy w ekstremę? Mowie ze kiedyś prawie tego nie było a teraz jest tego o wiele więcej i jestem po prostu ciekaw dlaczego.

a ta dziewczyna z twojego przykładu równie dobrze może mieć bogatych starych którzy jej zasponsorują wakacje

Po pierwsze to ta dziewczyna nie miała rodziców na tyle bogatych by jej zasponsorowali. Po drugie, rodzice nie będą sponsorowali wakacji córki która jechałaby z o
  • Odpowiedz
@P4ncak3 ja mam za płotem taką parkę xD

Synek chyba jakies 22-23 lata z kobietą która ma 40 kilka lat. Ogólnie oni chyba mają nieźle n------e w głowach, bo gość wygląda jak taki wannabe gangster rodem z 2003, ma dwójkę dzieci (przypominam gość ma 22 lata, dzieci 2 i 4 lat) nie z nią. Ona znowu bardzo ładna, (ale w taki uroczy, naturalny sposób, nie taka typowa zrobiona korpobitch) z dość
  • Odpowiedz
  • 0
@Makarow: I powiedz mi teraz - dlaczego ona jest z nim? To jest właśnie pytanie które sobie zadaje, bo cale moje ostatnie 20 lat jest pod egida "to kobiety decydują czy wchodzą w związek i zawsze wybierają partnerów którzy zapewnia im lepszy byt i status".

Powiedz mi jak ten 22 latek zapewnia lepszy byt i status tej ładnej 40-latce?
  • Odpowiedz
@P4ncak3 ja myślę że to jest kwestia jakiegoś kryzysu wieku średniego u kobiet, bo w sumie czemu nie? Skoro faceci mogą sobie pofolgowac po 40tce to kobiety też zaczęły dawać sobie takie prawo.

Kobieta w wieku 40 laru lat ma bardzo wysokie libido, to sobie przygruchala gościa który ma podobny poziom i potrafi nad nią popracować w nocy bez zobowiązań (widziałem kilka razy jak sobie zasłon nie zasłonili w sypialni xD)
  • Odpowiedz
@P4ncak3: spotykałam się z młodszym 4 lata chłopakiem i do teraz żaden z chłopaków nie był tak cool jak tamten, ale nie byłam wtedy zainteresowana. Jakub Kosel na którym crusha ma połowa polek też jest z babeczka 8 lat starsza
  • Odpowiedz
  • 0
@Mistymay: Ok i wytłumacz mi prosze co widziałaś w tym młodszym od siebie o 4 lata? Ale nie mówimy tutaj o 38 vs 34 tylko o 28 a 24 tak? Ty juz pracujesz, zarabiasz, zbierasz na wkład własny a on w tym czasie wysyła cv by dostać staz po studiach? Nie wolałabyś faceta który byłby starszy, pomógł Ci z Twoimi problemami, zabrał Cie gdzieś, był cool z pieniędzmi, nie przejmowałby
  • Odpowiedz