Wpis z mikrobloga

Przypominam dziś bieg, jeśli potrzebujecie się gdzieś dziś dostać to zapomnijcie bo banda ignorantów zamiast biegać wokół bulwarów wiślanych woli blokować całe miasto. Przypomnę, że w niedzielę ludzie też pracują, chcą wyjechać za miasto i co jak mieszkam na trasie biegu to nie mogę wyjechać? A co jeśli ktoś zasłabnie w mieszkaniu przy którym jest trasa biegu ile więcej czasu zajmie karetce dojazd? Karetki też będą jeździć jak komunikacja miejska dookoła. Ludzie też mają bliskich w szpitalach nie raz ludzie tu jadą zza miasta czy z drugiego końca miasta. Naprawdę tutaj działa pewne ironiczne hasło "Kraków miasto z myślą o mieszkańcach" robią sobie kosztem mieszkańców reklamę miasta a raczej anty reklamę! #krakow
Lardor - Przypominam dziś bieg, jeśli potrzebujecie się gdzieś dziś dostać to zapomni...

źródło: temp_file1762601353365085384

Pobierz
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 5
@statystyczny_yt może im się na przyszłość odechce blokować miasta w głupi sposób. Nie żal mi ignorantów niech marzną. Oby walnęło śniegiem taką zamiecią od 8 do 15
  • Odpowiedz
@Lardor chłopie to jeszcze nic, bo w takim przypadku podjedziesz ulicę, dwie obok i dojdziesz do domu czy coś. Na wsi zrobili bieg i zablokowali jedną, jedyna ulicę, która tam jest, nie możesz wyjechać ze swojego podwórka i ulica na 20 km jest zablokowana. Nigdzie się nie dostaniesz. Taki proceder trwa co roku
  • Odpowiedz
  • 3
@Lardor sam lubię biegać, ale takie zamykanie miasta mnie też drażni i nawet jakoś mi nie przychodzi do głowy brać w tym udział. Plus taki, że z powodu zimna kibiców będzie malo( ͡º ͜ʖ͡º). Dziś nie wychodzę bo jak oni się potem rozbiegną na wszystkie strony to masakra będzie.
  • Odpowiedz
@Lardor Niektórzy mają tylko utrudniony dojazd do pracy, a dla mnie dzień pracy jest znacznie gorszy. Jestem dyspozytorem komunikacji miejskiej.
W piśmie z miasta zamknięcie części ulic od 9:00.
Pyk zamknęli o 7:30.
  • Odpowiedz
@Lardor: w Gdansku tak gnoje potrafia zablokowac miasto ze odcinaja mieszkancow Przymorza czy Brzezna calkowicie od mozliwossci wyjechania z tych dzielnic. A maja cala trase do biegania wzdluz zatoki
  • Odpowiedz
via Android
  • 6
@Profesor_Avenarius panie kolego ja tu dziś wożę ludzi na dworzec którzy się spieszą na pociąg, czy chcą wysiadać tam gdzie jest bieg już jedna pani z walizką mnie pytała co ma robić by się dostać w miejsce biegu mówię, że tylko tramwaj, już mi inny pasażer klną, że co to ma być. Jedne dzień w roku czy nie to czemu ludzie nie mają prawa się dostać w miejsce docelowe i jak
Lardor - @Profesor_Avenarius  panie kolego ja tu dziś wożę ludzi na dworzec którzy si...

źródło: temp_file8487629522948979762

Pobierz
  • Odpowiedz
@Lardor: tak naprawdę dałoby się pogodzić jedno z drugim, wystarczyłoby poprowadzić trasę inaczej, zrobić z tego pętlę i niech sobie biegają, wilk syty i owca cała. Ale dziwnym trafem na takie imprezy miasto lubi się zamykać w praktyce całe, mieć z tego jedynie syf do czyszczenia i brak jakichkolwiek zysków. Bo sorry, ale Kraków dodatkowej promocji, którą się zasłaniają, to nie potrzebuje.
  • Odpowiedz