Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#kalistenika #silownia #mirkokoksy #kiciochpyta #sport #zdrowie #pytanie #gruparatowaniapoziomu

Dotychczas grałem w piłkę nożną, tenis ziemny i trenowałem siłowo. Od niedawna wchodzę w stretching, cardio, basen i kalistenikę. Co do tego ostatniego, pewnie już było, ale czy są gdzieś w Internecie dostępne materiały do nauki? Szukam porad ogólnych np. jak się dobrze rozgrzać, jak spinać plecy na drążku, czy sprawdzonych zestawów ćwiczeń. Zamiast pojedynczych serii chciałbym móc robić pełnoprawny "trening" wielu części ciała.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Jeżeli masz 120 ziko na zbyciu to polecam książkę Cezarego Dymkowskiego (i w sumie jego kanał na yt) "Kalistenika – więcej niż siła". Masz tam wytłumaczone podstawy układania planu, technika wykonywania ćwiczeń, naprawa swoich słabych punktów, mobilność, jak oddychać podczas ćwiczeń.

Książka to raczej podstawy, więc nie będziesz mieć tam figur jak planche, ale na początek pod bazę myślę że picco bello.

@edit
A z kanałów na yt
  • Odpowiedz