Wpis z mikrobloga

Sprzedaję coś niedrogiego, używanego. Sytuacja z ostatnich dni wygląda komicznie.

Ze trzy osoby piszące samą cenę, żadnego dzień dobry (2/3 wystawionej ceny).
Jedna osoba umówiła się i nie przyszła.
Dwóch Ukraińców pisało coś cyrylicą, ale nie wiem co bo nie znam tego języka.
Ze dwie osoby pisały czy im tego gdzieś nie zawiozę przy okazji.
Ze 3 osoby pisały, niby wszystko fajnie już dawałem im adres do OLX z wysyłką (napisali na FB bo tam też wystawiłem) i przestawali się nagle odzywać.
Jedna osoba chciała wysłać kuriera co to weźmie i zapakuje to co sprzedaję.
Jedna osoba chciała wysłać kuriera i zapłacić blikiem ale wyglądało mi to na jakiś wałek więc zrezygnowałem.

Chyba wezmę to do lombardu albo niech sobie leży.

#olx #marketplace
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@OperatorHydrolokator: Ogólnie to chyba zależy co się wystawia. Na FB to nagminnie mam tak, że zaraz po wystawieniu pisze jakiś ktoś nie z Polski co to weźmie wszystko i opłaci kuriera. Raczej jakiś wałek ale nie drążyłem nigdy tematu. Piszą, że opłaci kasę i wyśle kuriera, ale nie chce ryzykować bo cholera wie czy mi tej kasy zaraz nie zabiorą bo opłaci jakąś lewą kartą czy coś.
  • Odpowiedz
@darek-jg: Jeśli ktoś niby opłaci kuriera to jest ryzyko, że podeśle kogoś podającego się za kuriera a list przewozowy sobie jakiś lewy znajdzie i powie żebym wydrukował na paczkę. Zawsze kuriera sam ogarniam, mam wtedy pewność że to prawdziwy kurier. Może już przez tych oszustów czasami przesadzam, ale nie chcę takich kombinacji bo to zwykle źle się kończy.
  • Odpowiedz