Wpis z mikrobloga

Co za człowiek, tej zimy nie było nawet okazji by bałwana zrobić, który by przetrwał dzień, porzucać śnieżkami się niemal nie dało, kozaków nawet ze strychu nie znosiłem a ten kpi z globalnego ocieplenia, że to ściema. Jak już nie wierzy naukowcom to niech spyta rolników do których się przymilają, czy skaczą z radości przez ciągłe susze. Rok temu było pod tym względem fatalnie a w tym ma być jeszcze gorzej.

#polska #bekazkonfederacji #globalneocieplenie #szury #berkowicz #neuropa #4konserwy #polityka #rolnictwo
Kagernak - Co za człowiek, tej zimy nie było nawet okazji by bałwana zrobić, który by...

źródło: obraz

Pobierz
  • 66
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kagernak: A spodziewales sie po nim czegos inteligentnego? No to spodziewaj sie dalej :PP
Obawiam sie ze jednak mozesz sie nie doczekac:))

Nikt normalny nie neguje tego ze klimat sie zmienia i ociepla.

Normalna dyskusja w tym temacie toczy sie (powinna sie toczyc ale skutecznie ja uniemozliwiaja ekooszolomy) na zupelnie innych plaszczyznach.
  • Odpowiedz
@HrabiaTruposz: W tej dekadzie było już więcej dni ze śniegiem w kwietniu niż przez całe lata 70 i 80. A to dopiero połowa. Taki jest fakt sprawdź sobie w archiwum IMGW. U mnie śnieg w kwietniu w ciagu 40 lat wystąpił w latach 1985, 1997, 2003, 2013, 2021, 2022, 2023 i 2025.
  • Odpowiedz
W tej dekadzie było już więcej dni ze śniegiem w kwietniu niż przez całe lata 70 i 80. A to dopiero połowa. Taki jest fakt sprawdź sobie w archiwum IMGW.

@EditorTM: to teraz nam powiedz ile w całym roku było dni ze śniegiem w ostatnich latach. Bo to, że śnieg spadnie w kwietniu czy nawet w maju to nie jest żadne zaskoczenie w naszym klimacie. Ale to, że w ciągu
  • Odpowiedz
@Kagernak: Wiesz że sa w Polsce miasta w których historyczny rekord pokrywy śnieżnej odnotowano 2 lata temu? Wiesz że kwiecień 2021 i 2022 należą do najchłodniejszych w historii pomiarów? Wiesz że maj 2019, 2020 i 2021 należą do najzimniejszych? Jeśli nie martwi sie to że od 5-6 lat zamiast wiosny mamy zimę to gratuluję. Tacy jak ty beda wmawiać ludziom że 2 stopnie i śnieg w kwietniu to normalne zjawisko
  • Odpowiedz