Wpis z mikrobloga

#hydraulika #budujzwykopem #budowadomu
@#rwa, nie mam już siły do tej kanalizacji, ciągle śmierdzi, już mnie $uj strzel. Mimo, ze w syfonach jest woda, smród wydobywa się z kanalizacji. Myślałem że to wina tego że wentylacja na dachu zaciąga odpowietrzenie kanalizacji, ale po zaklejeniu brodzika smród ustał. W kotłowni z każdej rury j.ebie, pomimo że nie używane odpływy mają po wkładane korki. Wczytałem się w stare fora i ktoś pisał że to wina wentylacji, że nie ma nawiewów i zaciąga z kanalizy ale u mnie nawet przy rozszczelnionym oknie capi. Nie mam już do tej @urwy siły ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

pomimo że nie używane odpływy mają po wkładane korki.

@DorodnyTucznik: ale zlewy/umywalki nie mają dodatkowego przelewu? Takie nieużywane syfony trzeba co jakiś czas zalewać.

A pewnie masz gdzieś nieszczelne połączenia rur, może gdzieś uszczelki brakuje albo się zsunęła.
  • Odpowiedz
@xaveri1983 @darek-jg edit: przejrzałem zdjęcia i projekt. urwy €bane, fachowcy na za grosze nie zrobili napowietrzenia. Nie mam już siły do tej budowy, mimo że się skończyła. €urwy pieniądze to perwsi brać i się jeszcze nie wstydzą na mojej krzywdzie się dorabiać. Teraz qłerwa co ja mam zrobić kuć pół kuchni i wstawiać rurę na dach. A c--j… trzeba było kupić w bloku i się nie wq3rwiać. Jaa pier4dole…
  • Odpowiedz
@DorodnyTucznik: wystarczy wyprowadzenie pionu na dach które działa jak odpowietrzenie i napowietrzenie jednocześnie, dodatkowe napowietrzenie możesz zrobić jak masz długą rurę do pionu i na niej muszlę by przy spłukiwaniu nie wyciągało wody z syfonu ale to możesz np pod brodzikiem dołożyć choć u ciebie odpływ liniowy to nie bardzo
darek-jg - @DorodnyTucznik: wystarczy wyprowadzenie pionu na dach które działa jak od...
  • Odpowiedz
@DorodnyTucznik: co do smrodu jak nie wiadomo skąd się wydobywa to zostaje zadymianie kanalizacji czasem okazuje się że ktoś zostawił jakieś podejście nie zaślepione, czasem że gdzieś nie włożyli uszczelki, ewentualnie jak ktoś ma klimatyzację to i z klimatyzatora potrafi śmierdzieć.
  • Odpowiedz
edit: przejrzałem zdjęcia i projekt. urwy €bane, fachowcy na za grosze nie zrobili napowietrzenia.

@DorodnyTucznik: w sensie jednak nie masz zadnej rury od kanalizy poprowadzonej na dach?
  • Odpowiedz
@DorodnyTucznik: wiekszosc robi 1 pion wywiewny, bo to wystarcza do skutecznego napowietrzania i odpowietrzania kanalizy. Sa nawet tacy, co nie robia wcale i stosuja te napowietrzacze, ponoc sa zadowoleni (moj sasiad).
Wydaje mi sie, ze gdyby to byla kwestia napowietrzania, to by Ci wysysalo wode z pionow. Na Twoim miejscu bralbym zadymianie, moze faktycznie kawalek instalacji Ci sie rozszczelnil albo hydraulik w ramach zemsty zrobil Ci instalacje bez uszczelek (
  • Odpowiedz