Wpis z mikrobloga

#gielda

analiza techniczna na ostatnich spadkach zadziałała książkowo, no chyba, ze w środę Trump nie wyskoczyłby ze swoją tablica taryf, a dał tylko taryfki na auta i rynek odjechały na północ, to wtedy analiza techniczna by jednak nie zadziała wcale, czego nie rozumiecie? ( ͡º ͜ʖ͡º)
maniek74 - #gielda

analiza techniczna na ostatnich spadkach zadziałała książkowo, no...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 50
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@maniek74: a to nie jest tak że techniczna służy do tego żeby w miarę dogrywać się do tego co inni mogą grac? Patrzą po tych swoich formacjach i wiedzą że będą grać tak samo.
Przecież techniczna oczywiście że jest krótkoterminowa, i nie zakłada przewidywania ekosystemu.
A wy tak do tego podchodzicie jakby miała.

Oczywiście że nie zakłada wyceny firmy - ale giełda nie jest wyznacznikiem wartości, gibkości i siły firmy
  • Odpowiedz
analiza techniczna na ostatnich spadkach zadziałała książkowo, no chyba, ze w środę Trump nie wyskoczyłby ze swoją tablica taryf, a dał tylko taryfki na auta i rynek odjechały na północ, to wtedy analiza techniczna by jednak nie zadziała wcale, czego nie rozumiecie?

@maniek74: To wtedy c.pko zadziałałyby stopy.
  • Odpowiedz
a ty znów ubliżasz i nie trzymasz emocji, odreagowujesz wywózkę na otwarciu czy co?

@maniek74: Maniuś przyzwoite pieniądze zarobiłem, chciałbym tak choćby co 20 dniówkę mieć - to raz.
Dwa: ten twój przykład jest niestety mową idioty stworzoną dla plusów.
Kupiłem akcje spółki xyz, analizowałem bilans, raporty, sprawozdania spółki, przychody, marże, guidance. Szło perfekcyjnie. Nagle weszły nowe wyniki kwartalne i niestety słabe cyfry, a CEO dowalił tragiczny guidance.
No i
  • Odpowiedz
  • 0
@DJ007 ale o czym ty bełkoczesz, sfrustrowany sprzedawco szkoleń?

jakby Trump wyszedł z inna tablica a indeksy poszły na północ, to z książkowego przejścia w trend spadkowy pod AT nic by nie wyszło, zreszta kilka razy tu już coś takiego rysowałeś na amerykańskich i niemieckim indeksie, gdzie mieliśmy podwójne i potrójne szczyty, czy przełamanie trendu na NQ i książkowo powinno spadać a zawracali i mocno rosło, to teraz próbujesz dopisywać po
  • Odpowiedz