Wpis z mikrobloga

Pogadałem z rodzicami, nawet dłużej niż chwilę. Zastanawia mnie że to jedyne dwie osoby, z którymi rozmowa mnie nie męczy. Ale jednak nie męczę się, czyli jest to możliwe. W sumie to fajnie, że trafili mi się rodzice z którymi potrafimy się zrozumieć.

Inna sprawa, to rozmawialiśmy o rodzinie i o młodych osobach. W sumie faktycznie jedni odnoszą sukces materialny. Jednak są osoby, które zdecydowanie mają trudniejszy start w życiu i takie osoby się często pomija.

Może jednak faktycznie za bardzo jestem zapatrzony w ludzi, którzy promują się na sukcesie, takim życiu typu instagramowego. A jednak jest większość ludzi, która nie żyje w zupełnie innym świecie niż ja. I tak sobie żyją. Jak się myśli kto co osiągnał, to może jednak za często się takich ludzi z trudnościami pomija.

Inne spostrzeżenie, to ja chyba jestem jednym z najbardziej zepsutych etycznie osób w rodzinie ( ͡° ʖ̯ ͡°).

#qewnakwadracie #przemyslenia
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@qew12: grok napisał, że post jest za chaotyczny, ale nie zmieniam nic, to taki mój pamiętnik to mi pasuje ()
  • Odpowiedz
Inne spostrzeżenie, to ja chyba jestem jednym z najbardziej zepsutych etycznie osób w rodzinie ( ͡° ʖ̯ ͡°).

@qew12: każdy ma w rodzinie takiego jegomościa, akurat w tym przypadku trafiło na ciebie by inny byli "ci dobrzy" ale tylko w porównaniu do ciebie bo w porównaniu do syna koleżanki ciotki to dalej kappa.
  • Odpowiedz
  • 0
@Puuch12: nie wiem o co tobie chodzi, ale mi chodziło mi że jestem mniej tradycyjny światopoglądowo bardziej w strone nihilizmu
  • Odpowiedz