Wpis z mikrobloga

Już w ten weekend (5–6 kwietnia) nadchodzi wyjątkowy czas – SP DX Contest, największe święto polskiego krótkofalarstwa! To coś więcej niż zawody – to wydarzenie, które jednoczy nas wszystkich.

Weź udział w zawodach, pobij swój własny rekord w tej edycji. Pracuj także w godzinach nocnych, kiedy stacje z innych krajów również czekają na łączności z Polską. A ilość aktywnych polskich stacji mocno spada między 00:00 a 04:00 UTC - pomóż nam to zmienić!

Tu nie liczy się tylko wynik. Ważna jest wspólna pasja, tradycja i dobra zabawa. Niech ten dzień stanie się dla nas wszystkich wyjątkowy, niech będzie prawdziwym świętem. Pokażmy, jak silna i aktywna jest społeczność SP! Każde QSO to krok w budowaniu naszej obecności i renomy na arenie międzynarodowej. Do zobaczenia!

Niech SP DX Contest 2025 będzie wydarzeniem, które zapamiętamy na długo!

#krotkofalarstwo #pzk #polska #sport #sdr
Feeder - Już w ten weekend (5–6 kwietnia) nadchodzi wyjątkowy czas – SP DX Contest, n...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dktr: Ja też pracowałem głownie na 20m , chociaż kilka QSO zrobiłem jeszcze na 15m i 10m, żeby dać punkty, bo słyszałem jak tam stacje wołały w kierunku Polski. Ale mam mniej niż Ty, niecałą setkę QSO. Pracowałem z doskoku, bardziej żeby zaznaczyć swoją obecność w zawodach. Tak jak piszesz, propagacja tragiczna, o ile europejskie stacje było jeszcze słychać, to Amerykańców prawie w ogóle.
Na 21 Mhz, dzisiaj, pod koniec
  • Odpowiedz
@kecajek: Ja tylko PHONE SSB, Z dalszych stacji też VK2GR, ZL2UO, N2PP, W1ASB i to tyle, antena to półfalowy vertical na dachu 4 piętrowego bloku, niecałe 500 W, rok temu miałem ponad 200 qso i 8 miejsce ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz