Wpis z mikrobloga

W 2014 roku przeszłam fascynację korwinizmem. Chyba bym się dzisiaj pod ziemię zapadła, gdybym zrealizowała wówczas swój plan wejścia do młodzieżówki krula. Chodziłam na spotkania z nim, wszystkich wyzywałam od debili, bo nie wiedzieli, że wolny rynek, likwidacja NFZ i ZUS to recepta na wspaniałe życie xd dobrze, że brakowało mi jeszcze roku do uzyskania praw wyborczych.

Stopniowo, im bardziej wchodziłam w dorosłość, im więcej zaczęłam się w życiu dorabiać, tym bardziej zaczęłam przeobrażać się w socjalistkę.

Politycy lubią chwalić się tym, że nie zmieniają zdania i tkwią w niezmiennych poglądach przez lata. Ja uważam, że ludzie którzy nie zmieniają zdania, po prostu nie wyciągają wniosków z życia. Nie potrafią się uczyć na własnych doświadczeniach, które w skali całości egzystencji, tak naprawdę nas kształtują.

Dziś jestem dumną socjalistką, która wykorzystała dobrze szanse dane przez UE, która z wielkim entuzjazmem płaci podatki, wszelkie składki na ZUS i NFZ i cieszę się, że inni z tego korzystają, tak jak ja kiedyś będę. Cieszę się, że żyjemy w regionie kulturowym, w którym górują demokratyczne wartości, nie potykamy się o chorych i bezdomnych na ulicach, a ludzie dalej mają prawo narzekać i nie są za to wsadzani do więzienia.

Dzięki temu narzekaniu, mimo tego, że Polska jest według mnie jednym z najlepszych krajów do życia na świecie, wciąż ją udoskonalamy, wywierając presję na rządzie.

Kiedyś telewizja i taka ogólnopolska narracja sprawiały, że czułam się pokrzywdzona przez urodzenie się w Polsce. Myślałam sobie, że wygryw to ktoś, kto urodził się w Stanach, albo w jakichś ciepłych turystycznych krajach.

Jednak dziś widzę, że w tym kraju dostałam szanse, które umożliwiły mi zdobycie dobrego wykształcenia, dobrej pracy i zbudowanie domu. Mogę podróżować gdzie chcę, ale zawsze cieszę się, że na końcu mogę wrócić do Polski. Tak, uśmiecham się i śpiewam ode do radości – jest w pytę.

#przemysleniazdupy #polska #bekazkonfederacji #polityka #ue #bekazpisu
kiedystubylamaleucieklam - W 2014 roku przeszłam fascynację korwinizmem. Chyba bym si...

źródło: temp_file8260855343718302716

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kiedystubylamaleucieklam: ja p------e, jakbym kiedys wstapil do mlodziezowki krola, to chyba chodzilbym do jakiegos hipnotyzera zeby w-----l to z mojej pamieci. Tez mialem krotki okres fascynacji krolem (czasy Gozdyry w programie "tak czy nie"), z perspektywy czasu zajebiscie mnie skreca jak mysle ze kupowalem te paroweczkowe reformy i wyjasnienia slow krola. To wszystko w latach studiow! Tez myslalem ze media go atakuja, bo sie boja ze im wywroci stolik. Teraz
  • Odpowiedz
Dzięki temu narzekaniu, mimo tego, że Polska jest według mnie jednym z najlepszych krajów do życia na świecie, wciąż ją udoskonalamy, wywierając presję na rządzie.

@kiedystubylamaleucieklam: za kolejne 20 lat znowu zmądrzejesz i zrozumiesz jakie bzdury napisałaś. Bo owszem, korwinem i konfą jarają się ludzie na poziomie maks. 16-latka, ale za to ludzie, którzy naprawdę uważają, że "Polska jest jednym z najlepszych krajów do życia" to po prostu pogodzeni z
  • Odpowiedz
@iontal Kiedy żyłam Korwinem nie miałam nic oprócz wizji tego, jak wiele pracy muszę w życie włożyć, aby cokolwiek osiągnąć. Przepełniała mnie frustracja i potrzebowałam kogoś, kto będzie tym głosem buntu wobec złego świata. Mam już te ciężką drogę za sobą. Z perspektywy czasu widzę, ile ten kraj dał mi szans. Ja je po prostu dobrze wykorzystałam i teraz zbieram plony. Nikt nie dał mi nic na tacy. Żadnej pomocy rodziny,
  • Odpowiedz
Ja uważam, że ludzie którzy nie zmieniają zdania, po prostu nie wyciągają wniosków z życia. Nie potrafią się uczyć na własnych doświadczeniach, które w skali całości egzystencji, tak naprawdę nas kształtują.

@kiedystubylamaleucieklam: to prawda siostro ()
  • Odpowiedz
@kiedystubylamaleucieklam

Piękne zdanie i zgadzam się z tobą. Nasza przywara narodowa narzekanie jest przewrotnie motorem napedowym do zmian na lepsze.
  • Odpowiedz
nie potykamy się o chorych i bezdomnych na ulicach

@kiedystubylamaleucieklam: A menele i ćpuny zaczepiające na ulicy to co? Fikcja? ( ͡º ͜ʖ͡º)

Jednak dziś widzę, że w tym kraju dostałam szanse, które umożliwiły mi zdobycie dobrego wykształcenia, dobrej pracy i zbudowanie domu. Mogę podróżować gdzie chcę, ale zawsze cieszę się, że na końcu mogę wrócić do Polski. Tak, uśmiecham się i śpiewam ode
  • Odpowiedz