Aktywne Wpisy

Wojciech_Skupien +103
Ten wpis dedykuję wszystkim tym, których poznaliśmy w wirtualnych światach, a którzy zniknęli bez pożegnania.
Od wielu lat nie gram już w żadne gry online. Kiedy jednak wracam wspomnieniami do czasów, gdy wielogodzinne sesje przed komputerem były czymś zupełnie normalnym, jedno wspomnienie szczególnie się wyróżnia, czyli World of Warcraft.
Nie była to jednak gra, którą zapamiętałem dzięki grafice czy mechanice. Najbardziej wyjątkowe były relacje z ludźmi, które w niej tworzyłem.
Oczywiście często grałem ze znajomymi
Od wielu lat nie gram już w żadne gry online. Kiedy jednak wracam wspomnieniami do czasów, gdy wielogodzinne sesje przed komputerem były czymś zupełnie normalnym, jedno wspomnienie szczególnie się wyróżnia, czyli World of Warcraft.
Nie była to jednak gra, którą zapamiętałem dzięki grafice czy mechanice. Najbardziej wyjątkowe były relacje z ludźmi, które w niej tworzyłem.
Oczywiście często grałem ze znajomymi
źródło: EeCWjc7WoAID7op
Pobierz
donfallo +275
źródło: temp_file1072318782502959562
Pobierz

@robert_blaszczykowski: + Jak Komorowski udzielił młodemu typowi (który, jak się potem okazało, był podstawionym pachołkiem PiSu) słynnej rady "Zmień pracę, weź kredyt", to zebrał
G---o prawda, wyborcy to w większości emeryci i ludzie po 50'tce. Do nich trafia wszystko co powie Pan pod krawatem w telewizorze.
Obie rzeczy są głupie i to nie świeta prawda
Po pierwsze gdzie ja pisze, że Tusk dobrze zrobił zwiększając z 500 do 800?
Po drugie co się działo z tymi pieniędzmi przed 2015? Powiedzcie ze Tusk kradł te miliardy to będę wiedział z kim
500+ mogloby też w ogole nie istnieć jak bysmy mieli progresywny system podatkowy. Tak po prostu wspieramy konsumpcje glownie najbiedniejszych i przeplyw tych srodkow do bogatych. Dla bogatych 500/800 nie ma znaczenia,
To że PiS porozdawał nasze pieniądze, przerzucając środki z jednej kieszeni do drugiej nie znaczy że wydatki te były słuszne. NFZ już wtedy było niedofinansowane i cały czas jest niedofinansowane, na węglu tracimy codziennie grube miliony, pksy w dużej części zlikwidowane, brakuje policjantów bo nie chce im się pracować za takie pieniądze w tak odpowiedzialnej pracy. Można tak wymieniać.
Nie twierdzę
@robert_blaszczykowski: ad personam, czyli skończyły się argumenty i się zesrałeś xD
Twoje 'wyjaśnienia' to rozumowanie na poziomie przedszkola. PiS dał piniądze do ręki tzn ze starczyło a 'tamci' kradli i kłamali. Właśnie to jest tragedia, że ludziom się wydaje, że dostają jakieś dodatkowe pieniądze od 'państwa'.
Analogia na twoim poziomie, specjalnie dla ciebie - Jasiu mówi 'mama, chce buty za 300zl'. Mama mówi że nie ma pieniędzy. Wtedy
Dać jednym i zabrać drugim to każdy głupi umie i wtedy znajdzie się kasa nawet na 10000+
To że teraz jest to kontynuowane to właśnie jest to o czym pisałem w poście - nikt już się nie odważy podjąć odważnej i trudnej
@robert_blaszczykowski: ale jakie wydatki były za PO, że nie było kasy na 500+?
Napisałeś o energetyce. Chodzi ci o elektrownie atomową którą budowali 2 kadencje Tuska, zarząd brał kasę, a elektrowni nie ma do dzisiaj? xD
Chodzi ci o ten NFZ który pierwszy raz konkretnie się w-----ł za rządów PO i nawet teraz Tusk ma w