Czy jeżeli przedsiębiorcy przerzucają podwyżki podatków na konsumentów i podnoszą ceny usług to czy obniżkę składki zdrowotnej też przerzucą na konsumentów i obniżą proporcjonalnie ceny usług?
@sildenafil A wiesz ile będzie tej obniżki składki? Dla mnie na JDG będzie to średnio 200 zł miesięcznie. Wychodzi 2 zł dla każdego klienta przy cenie usługi średnio 250 zł. Majątek, prawda?
A wiesz ile będzie tej obniżki składki? Dla mnie na JDG będzie to średnio 200 zł miesięcznie. Wychodzi 2 zł dla każdego klienta przy cenie usługi średnio 250 zł. Majątek, prawda?
@epicentrum_chaosu: 2 zł z 250 to 0,8%, za zgolenie 0,8 punktu procentowego z inflacji NBP byłby w stanie obniżyć stopy o 0,5-1 p.proc., no ale dla Janusza to jakieś grosze więc zainkasuje obniżkę do własnej kieszeni dla dobra gospodarki
#pytanie #bekazlibka #zdrowie #ekonomia #pracbaza
@epicentrum_chaosu: 2 zł z 250 to 0,8%, za zgolenie 0,8 punktu procentowego z inflacji NBP byłby w stanie obniżyć stopy o 0,5-1 p.proc., no ale dla Janusza to jakieś grosze więc zainkasuje obniżkę do własnej kieszeni dla dobra gospodarki
Bo szczerze mówiąc ja to nawet nie wiem ile płacę tej zdrowotnej nie wnikałem, dostanę papier od księgowej i opłacam całość
Po co się tym przejmować jak i tak trzeba opłacić nie ma się na to wpływu zbytnio, po co psuć sobie nerwy.