Wpis z mikrobloga

@JaNieGejJaPapiesz: wpadnij do Gdańska na pas nadmorski w sezonie wakacyjnym ( ͡° ͜ʖ ͡°) tam jest wszystko, wyprzedzanie na piątego, wyprzedanie na pasach, zesranie się jak zatrzymasz się żeby ustąpić pieszemu, gówniarze, psy, roszczeniowe madki, pedalarze w obciślakach, którzy nie wiadomo po co się pchają w takie zatłoczone miejsce i mają pretensje do wszystkich, że nie da się jechać 40km/h, podrasowane hulajnogi, rolkarze na całej szerokości,
  • Odpowiedz
@JaNieGejJaPapiesz: Rowerzyści w polskich dużych miastach to jacyś kurła neofici. Przez kupę lat ze względu na z-----ą, blokowiskową urbanistykę rower w takim mieście był niepraktycznym środkiem komunikacji używanym przez ułamek społeczeństwa, pomijając dzieci, bo nie było go gdzie przechowywać, nie było infrastruktury, istniało duże zagrożenie kradzieżami itd. Więc jak nagle paręnaście lat temu zrobiła się "moda na rowery" XD, to rowerowe nowocioty nie nauczyły się jak dotąd korzystać z tych
  • Odpowiedz
@JaNieGejJaPapiesz: ja najbardziej się boje wyjeżdzających samochodów, bo kierowcy nigdy się nie rozglądają jak wjeżdżają na ścieżkę rowerową, już raz miałem taki wypadek, gdzie mi koleś wyjechał z drogi leśnej na ścieżkę i dopiero chciał się rozglądać jak wjeżdżał na ulice, przydzwoniłem mu kaskiem w drzwi
  • Odpowiedz