Wpis z mikrobloga

Nigdy nie widziałem takiej suszy o tej porze roku jak teraz. Jest po prostu tragedia, wiosną zawsze na polu było błoto, a ja teraz będę musiał uruchamiać nawadnianie.
Mało tego, mają być dziś duże mrozy do -5.

#rolnictwo #ogrodnictwo
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Leotard00: A tu zapowiadają następne blokady wyżowe i brak opadów. Dobrze, że chociaż jest pochmurno, bo ziemia tak nie obsycha, no ale nie przypominam sobie takich jaj, żeby praktycznie od listopada do dziś było parę dni opadów.
  • Odpowiedz
  • 42
@Sathanas_Gloriam widziałem już jak konfederata jakiś wrzucał mapke że były 2 dni opadów przez 3 miesiące z komentarzem że to ściema a w komentach Mariusze hydrolodzy tłumaczą że ONI nas tylko straszą żeby nowe podatki nałożyć bo woda na ziemi jest w obiegu zamkniętym xD
  • Odpowiedz
@Leotard00: Potem po miesiącach takiej suszy przyjdzie jedna ulewa która w 2h zaleje pare miast i to będzie argument dla mieszczuchów że przecież lało jak sam skur*ysyn jaka susza ( ͡° ͜ʖ ͡°) gupie rolniki zawsze im nie pasuje

@Magowie0gniaEnjoyer: gdy te głupie mieszczuchy próbują przeciwdziałać temu na poziomie europejskim, to mądre rolniki rozpalają opony i blokują autostrady XD
  • Odpowiedz
@Sathanas_Gloriam: To swoją drogą. Ale też trzeba brać pod uwagę głupotę Polaków. Melioracja byle by woda spływała jak najszybciej do Bałtyku, osuszanie terenów, betonowanie podwórek ( betonoza miast i wsi), ogródki gdzie ludzie w głównej mierze mają tuje i trawniki( u mnie na podwórku było 4 wiśnie, 5 grusz i 3 jabłonie ale na skutek powodzi 2010 uschły). Skąd ma się brać wilgoć?
  • Odpowiedz
zaraz Wam jakiś dzban napisze, że nie ma zmian klimatu i w sumie dobrze, że nie pada, deszcz jest okropny, deszcz w Polsce zawsze zresztą jest zapowiadany jako "pogorszenie/załamanie pogody".

@Sathanas_Gloriam: No bo jak pada, to Polak nie może zrobić najważniejszej rzeczy w swoim polskim życiu, czyli GRYLA
  • Odpowiedz