Wpis z mikrobloga

Zastanawiałem się czy następne auto wybrać Skodę Octavię, czy Audi A3. Obecnie Fabia Kombi. Ale kogo ja chcę oszukiwać? Takie auto i tak bym musiał pewnie po paru latach zmienić. Dlaczego? Dlatego, że docelowo taki chad jak ja planuje celować w poszerzoną rodzinę: ja + 2 samice + 4 dzieci (po 2 od każdej by było po równo). Czyli potrzebne auto 7-osobowe.

Takie mniejsze auta 7-osobowe jak Dacia Jogger czy VW Touran praktycznie nie mają bagażnika, a i niekoniecznie każde z tych 7 siedzeń jest pełnowymiarowym siedzeniem dla jakiegoś dorosłego możliwie, że z nadwagą (co coraz powszechniejsze w dzisiejszych czasach).

Dlatego będę celować w VW Caddy w nadwoziu Maxi (poszerzone o 21 cm) w wersji osobowej - 7 pełnowymiarowych miejsc + wciąż spory bagażnik. Nie jest to rzecz tania, bo bez VAT dobije do 150k zł (z VAT prawie 190k), no ale raz się żyje.

Duże dodatkowe plusy za to, że:
- nowy Caddy całkiem elegancko wygląda (a już szczególnie w wybranej przeze mnie wersji Dark Label), ale jako kombivan nie będzie nigdy nachalnie rzucać się w oczy
- nigdy więcej nie będę musiał się zastanawiać czy nawet z jakąś foką przy kości będzie wystarczająco miejsca na ceregiele w środku
- isofixy
- każde siedzenie z 2. i 3. rzędu można wyciągać - jak będzie trzeba coś przewieźć (kilkaset kilo) to przewiozę bez problemu
- jak będzie trzeba przewieźć i 6 chłopa na delegację, to nie będzie żadnego problemu
- ma zacny prześwit

Do tego ekonomiczny silnik 1.5 TSI 116 KM 220 Nm z max momentem obrotowym dostępnym między 1500 - 3000 rpm, z 6 biegami, który następnie zostałby zagazowany #lpg

Mogłoby wyjść nawet i mniej, no ale w konfiguracji dobrałem rzeczy, które uważam za przydatne:
- Kierownica multifunkcyjna skórzana, dźwignia zmiany biegów ze skóry
- lusterka:składane/ogrzewane/regul.
- tapicerka siedzeń ze sztucznej skóry
- podłokietnik wyłożony sztuczną skórą
- szyby przyciemniane w przedziale pasaż.-ładunk., szyby termoizolacyjne
- tempomat

Więcej zdjęć w komentarzach.

#samochody #motoryzacja #vw #volkswagen #caddy #kupautozmikro #rodzina #chad #wygryw #redpill #blackpill #octavia #a3 #jogger #touran #vag #vagboners #chwalesie #pokazauto #ankieta
AdamF_OG - Zastanawiałem się czy następne auto wybrać Skodę Octavię, czy Audi A3. Obe...

źródło: caddy przód

Pobierz

Czy Caddy to dobry wybór dla 7-osobowej rodziny + do przewiezienia czegoś (kilkaset kg) w firmie:

• tak 51.5% (35)
  • nie 29.4% (20)
  • nie wiem 19.1% (13)

Oddanych głosów: 68

• 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AdamF_OG: Caddy owszem, ale z prawilnym dieselkiem i hakiem na przyczepkę.
Najlepsze są skody fabie i skody octavie pierwszej generacji z prawilnym turbodieslem 1,9 tylko niestety gniją im podłogi i progi.
Jak chcesz rodzinną skodę z salonu i Cię stać to stawiałbym na Kodiaq 7 osobową z prawilnym dieselkiem 2.0.
  • Odpowiedz
ja + 2 samice + 4 dzieci (po 2 od każdej by było po równo). Czyli potrzebne auto 7-osobowe.

@AdamF_OG: żeby samice sobie oczy wydrapały? po co ci to?
  • Odpowiedz