Aktywne Wpisy

SzeryfInternetuff +182
Z ciekawości przeglądałem stare zdjęcia i jestem trochę w szoku jak mocno mi się udało schudnąć przed rok
Zacząłem odchudzanie 08.04.2024 roku
Waga początkowa:100KG
Waga końcowa:78KG(stan na dzień 12.04.2025)
Co zrobiłem, że tyle schudłem ?
Głównie to mocne ograniczenie fast foodów, słodyczy a jak już mnie brało na coś niezdrowego, to robiłem dzień niezdrowego żarcia, ale potem to spalałem. Uczęszczałem też na treningi krav magi, które też mi sporo pomogły spalać KCAL i bardzo dużo jazdy
Zacząłem odchudzanie 08.04.2024 roku
Waga początkowa:100KG
Waga końcowa:78KG(stan na dzień 12.04.2025)
Co zrobiłem, że tyle schudłem ?
Głównie to mocne ograniczenie fast foodów, słodyczy a jak już mnie brało na coś niezdrowego, to robiłem dzień niezdrowego żarcia, ale potem to spalałem. Uczęszczałem też na treningi krav magi, które też mi sporo pomogły spalać KCAL i bardzo dużo jazdy

źródło: image
Pobierz
Piotrek7231 +233

źródło: GoWcibRWYAAHY8U
PobierzOcena
- 1 4.1% (82)
- 2 2.9% (58)
- 3 9.0% (178)
- 4 17.8% (353)
- 5 66.2% (1312)
Takie mniejsze auta 7-osobowe jak Dacia Jogger czy VW Touran praktycznie nie mają bagażnika, a i niekoniecznie każde z tych 7 siedzeń jest pełnowymiarowym siedzeniem dla jakiegoś dorosłego możliwie, że z nadwagą (co coraz powszechniejsze w dzisiejszych czasach).
Dlatego będę celować w VW Caddy w nadwoziu Maxi (poszerzone o 21 cm) w wersji osobowej - 7 pełnowymiarowych miejsc + wciąż spory bagażnik. Nie jest to rzecz tania, bo bez VAT dobije do 150k zł (z VAT prawie 190k), no ale raz się żyje.
Duże dodatkowe plusy za to, że:
- nowy Caddy całkiem elegancko wygląda (a już szczególnie w wybranej przeze mnie wersji Dark Label), ale jako kombivan nie będzie nigdy nachalnie rzucać się w oczy
- nigdy więcej nie będę musiał się zastanawiać czy nawet z jakąś foką przy kości będzie wystarczająco miejsca na ceregiele w środku
- isofixy
- każde siedzenie z 2. i 3. rzędu można wyciągać - jak będzie trzeba coś przewieźć (kilkaset kilo) to przewiozę bez problemu
- jak będzie trzeba przewieźć i 6 chłopa na delegację, to nie będzie żadnego problemu
- ma zacny prześwit
Do tego ekonomiczny silnik 1.5 TSI 116 KM 220 Nm z max momentem obrotowym dostępnym między 1500 - 3000 rpm, z 6 biegami, który następnie zostałby zagazowany #lpg
Mogłoby wyjść nawet i mniej, no ale w konfiguracji dobrałem rzeczy, które uważam za przydatne:
- Kierownica multifunkcyjna skórzana, dźwignia zmiany biegów ze skóry
- lusterka:składane/ogrzewane/regul.
- tapicerka siedzeń ze sztucznej skóry
- podłokietnik wyłożony sztuczną skórą
- szyby przyciemniane w przedziale pasaż.-ładunk., szyby termoizolacyjne
- tempomat
Więcej zdjęć w komentarzach.
#samochody #motoryzacja #vw #volkswagen #caddy #kupautozmikro #rodzina #chad #wygryw #redpill #blackpill #octavia #a3 #jogger #touran #vag #vagboners #chwalesie #pokazauto #ankieta
źródło: caddy przód
PobierzCzy Caddy to dobry wybór dla 7-osobowej rodziny + do przewiezienia czegoś (kilkaset kg) w firmie:
źródło: caddy-góra
Pobierzźródło: caddy-tył
Pobierzźródło: caddy-kokpit
Pobierzźródło: caddy-bagażnik
Pobierzźródło: caddy-drzwi
PobierzNajlepsze są skody fabie i skody octavie pierwszej generacji z prawilnym turbodieslem 1,9 tylko niestety gniją im podłogi i progi.
Jak chcesz rodzinną skodę z salonu i Cię stać to stawiałbym na Kodiaq 7 osobową z prawilnym dieselkiem 2.0.
https://www.autocentrum.pl/dane-techniczne/porownanie/skoda/fabia/iii/kombi-facelifting/silnik-benzynowy-1.0-mpi-60km-2020-2021/?vs=volkswagen%2Fcaddy%2Fv%2Fmaxi-caddy%2Fsilnik-benzynowy-1.5-tsi-114km-od-2021&c1=31596&c2=32871
@AdamF_OG: żeby samice sobie oczy wydrapały? po co ci to?