Wpis z mikrobloga

#raportzpanstwasrodka
Nie dość, ze Kambodża to raj czyli praca za miskę ryzu, brud smród ubóstwo to jeszcze pomarańczowy mcdonald 🍊 nałożyl na nich 50% cła... Trzymajcie sie tam jakoś
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@grzysztof: gwoli sprawiedliwości, cambodia to drastyczny przyklad kinskiego scamu - szmuglowali swoje govvno do US przez kambodze (10 miliardow rocznie) bo cla były zerowe, jednocześnie cło na wszystko importowane maja na kolo 30-35%. jak to mówią " skończyło się babci sranie"
  • Odpowiedz
@prawdziwyhanskloss: Poza tym to pooglądałem trochę foxa, poczytałem i to nie jest tak, że ta pomarańczowa narracja jest zupełnie bez jakiegokolwiek nitek do rzeczywistości, jak się to próbuje przedstawiać. Przedstawia się to tak w jakimś celu.
Jest to dla nas niekorzystne, ale to nie miejsce na tym tagu, więc w skrócie przedstawię tylko, że źdźbło sensu w tej logice jest, nawet jeśli to za mało i z pewną ich manipulacją, to
adik75 - @prawdziwyhanskloss: Poza tym to pooglądałem trochę foxa, poczytałem i to ni...

źródło: kosztyusaplplusa

Pobierz
  • Odpowiedz
@adik75: Dodam przykład, z którym sam się spotkałem, bo sprowadziłem kiedyś auto z dużym silnikiem i dlatego podszedłem teraz nieufnie do narracji i trochę grzebałem, ale z autami, szczególnie z silnikiem ponad 2500 to sytuacja wygląda tak, że kosztu sprowadzenia z USA przekraczają 50% wartości, a w drugą stronę przekraczają 10%...

W tabelce jest sales tax/ use tax (jako podatek stanowy) bo przeważnie obowiązuje, ale zależy to wręcz od konkretnej
adik75 - @adik75: Dodam przykład, z którym sam się spotkałem, bo sprowadziłem kiedyś ...

źródło: autousapl

Pobierz
  • Odpowiedz