Aktywne Wpisy

panDario +388

Apaturia +61
Trochę żaba, trochę żółw, trochę kret. Żółwinka podziemna (Myobatrachus gouldii), znana też jako australijska żaba żółwiowa, występuje w południowo-zachodnich regionach Australii i z wyglądu na pierwszy rzut oka bardziej przypomina żółwia bez skorupy niż żabę. Ze względu na nietypową morfologię uważa się, że cechy jej gatunku mogą wywodzić się ze starych linii rozwojowych płazów z trzeciorzędu lub późnego mezozoiku – ma bardzo szeroką obręcz barkową i bardzo małą, wyraźnie wyodrębnioną
źródło: Myobatrachus_gouldii_(front) fot. Stephen Zozaya
Pobierz

Ludzie o skłonnościach samobójczych pragną wiele: wyglądu, kobiety, bogactwa, ale nie Boga. I Bóg to pokaże każdemu z osobna. Każdy wybiera. Każdy ponosi konsekwencje tych wyborów - nieodwracalne. Gdy ja miałem depresje, to mi nikt na mojej drodze nie wspomniał nawet o Bogu. Żadnego takiego człowieka na spotkałem, a tutaj było trochę takich ludzi. Jedni
@Masir: W jaki sposób miałeś do czynienia jeśli można spytać? Mnie chodzi o realne znajomości, które zakończyły się śmiercią samobójczą, więc wątpie abyś miał aż tylu znajomych ("bardzo dużo"), którzy tak zakończyli swoje życie. Jak pracowałeś w pogotowiu, w policji czy byłeś strażakiem i ściągałeś z drzew wisielców, to się nie liczy. Z tego co masz napisane, jesteś
ja ten wpis zinterpretowałem dokładnie na odwrót, właśnie zaczyna zmianę siebie na lepsze, które zaczął od zmiany toksycznego światopoglądu - nie, mizantropia nie oznacza z góry czegoś negatywnego, stwierdziłbym że w obecnym świecie zdominowanym przez pogląd że człowiek jest najwyższa wartością i robi sobie ze wszystkim innym co chce, mizantropia jest zdrową przeciwwagą i rozsądnym podejściem do poglądu na ludzkość jako kolektyw
Mocne słowa jak na wykopka który siedzi tu 10 lat.( ͡° ͜ʖ ͡
@herbatka_z_pestycydami: mocny argument poddaje się
Nie mam żadnej obsesji, po prostu jest to świetny przykład tego jak funkcjonuje większość kobiet, nawet GPT się zgadza ze mną.