Wpis z mikrobloga

@CipakKrulRzycia: mnie daje do myślenia że vifoniarze i mariusze są głupsi i bardziej podatni niż 30-to latkowie i 50 latkowie. Korwin przewidział że program Konfy jest dla idiotów xD Jeśli mogą uprościć przekaz zyskując więcej niezbyt rogzarniętego wyborcę to czemu nie. To wyborcy są idiotami i to trzeba zawsze podkreślać gdyby mieli większe wymagania oraz mówili sprawdzam...
  • Odpowiedz
@Xinnoth: Robert Bąkiewicz: "– Joseph Goebbels byłby dumny z panów Bosaka i Winnickiego..." mógł też powiedzieć: – Joseph Goebbels byłby z panów Bosaka i Winnickiego dumny..."
I OK. Ale "was" na końcu pomimo, że poprawne to jednak "śmierdzi" kresami i rosją
Zazwyczaj nie mówimy "Ja pierd@le was!" a mówimy "Ja Was pierd@lę!". Bo tak jest po polsku
  • Odpowiedz
@CipakKrulRzycia: akurat składa się, że pisałem pracę licencjacką ze składni (nie martw się, robiłem też inne studia finansowe i pracuje w korpo w finansach xD) i mogę z całą pewnością stwierdzić, że nie masz zielonego pojęcia o czym mówisz. Polski to język fleksyjny, więc kolejność wyrazów nie jest ściśle ustalona, poszczególne szyki mogą nadawać wypowiedzi inny wydźwięk emocjonalny, stylistyczny lub pragmatyczny - masz pewne regionalizmy, ale wiesz może dlaczego widzisz
  • Odpowiedz