Wpis z mikrobloga

Nie wiem po co miałbym kupić Audi A3, jeśli za 12 tysięcy mniej mogę kupić Skodę Octavię, która:
- ma te same podzespoły w tym także identyczny silnik
- to samo wykończenie
- bryła samochodu podobna z tą różnicą, że 600 L bagażnik w Octavii vs 425 L w A3

Bonusowe punkty, że wysiadając z Octavii kojarzony byłbym z dynamicznym szefem, a nie z piątym zerem w środku kompensującym sobie coś agresją drogową.

#samochody #motoryzacja #skoda #octavia #audi #a3 #vag #vagboners #kupautozmikro #ankieta
AdamF_OG - Nie wiem po co miałbym kupić Audi A3, jeśli za 12 tysięcy mniej mogę kupić...

źródło: A3-Octavia

Pobierz

Wolę:

• Skodę Octavię 1.5 85 kW 6 biegów za 117 000 zł 71.1% (256)
  • Audi A3 1.5 85 kW 6 biegów za 129 000 zł 28.9% (104)

Oddanych głosów: 360

• 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AdamF_OG

Bonusowe punkty, że wysiadając z Octavii kojarzony byłbym z dynamicznym szefem, a nie z piątym zerem w środku kompensującym sobie coś agresją drogową.

Raczej z przedstawicielem handlowym lub kierownikiem niskiego/średniego szczebla.

Chyba szedłbym w Audi, ma bardziej analogowy kokpit.
  • Odpowiedz
  • 1
@NuklearnySzpadel: Design kokpitu nieco bardziej na plus Audi - nieco bardziej wydłużony, panel środkowy schowany, dodatkowy panel klimatyzacji. Z drugiej strony kierownica Octavii bardziej do mnie przemawia i wydaje się, że schowek przedni w Octavii jest nieco większy.

No i wciąż to róznica 12k zł. Za dostępne dodatkowe 12k zł to ja już będę mieć porządną instalację lpg dodaną do auta + pierwszy wyjazd autem na dobre wakacje.
AdamF_OG - @NuklearnySzpadel: Design kokpitu nieco bardziej na plus Audi - nieco bard...

źródło: interior (1)

Pobierz
  • Odpowiedz
@AdamF_OG: ja bym audi nigdy nie kupił bo mi się źle kojarzą z przewagą ludzi jacy audi jeżdżą i ogólnie jak widzę audi to mi się rzygać chce bo to w moim województwie najpopularniejsza marka. Wiadomo że skoda, audi vw, seat to jest to samo, ale chodzi o emocje związane z marką, no a cena swoją drogą.

Co do agresji drogowej to nie ma reguły, dzisiaj gość z Vito AMG
  • Odpowiedz
  • 0
@hadrian3: Nie bardzo awaryjna, tylko drobne aczkolwiek upierdliwe usterki systemów entertainment + różnych czujników + nowy rodzaj dwumasy, a jak sam przyznał kupił całkiem nowy na rynku model w 2020. To oczywiste, że takie usterki będą miały miejsce, zwłaszcza, że jak wspominał, zrobiono rewolucję względem poprzedniego modelu. Dlatego kupuje się auta, gdzie albo między generacjami nie ma większych zmian zwłaszcza pod względem elektryki i elektroniki, albo gdy są, to czeka
  • Odpowiedz
@AdamF_OG bo audi się kupuje jak chcesz mieć ładne auto, a Skodę jak jesteś januszem. Kolejny typ co gada po co iPhone?! Tylko debile kupujo bo za połowę ceny można mieć Pocophone co też dzwoni o wysyła smsy
  • Odpowiedz
@AdamF_OG: A ja jeżdże oplem corsą, i to jest klasa sama w sobie. Zawsze jak wysiadam pod sklepem czy w jakims innym miejscu w którym są ludzie, każdy zagaduje, uśmiecha się i pyta co tam słychać prosze pana, jak tam zdrówko prosze pana itd. itp. Jakoś człowiek lepiej sie czuje patrząc na to logo na kierownicy, tak jakby sukces zaczynał emanować na zewnątrz.
  • Odpowiedz
  • 0
@anakhin: Oba auta wyglądaja bardzo podobnie.
No dokładnie, należę do osób, które nie kupiłyby Iphone, nawet gdybym srał pieniędzmi, albo wygrał 10 baniek na loterii, bo wciąż uznawałbym to za zbędny wydatek. Mam Samsunga Galaxy kupionego 5 lat temu za 600 zł (niecałe 900 zł wg dzisiejszej wartości pieniądza). Wcześniej przez 8 lat miałem Samsunga za 700 zł (ok. 1100 zł wg dzisiejszych pieniędzy).
  • Odpowiedz
@AdamF_OG: Trzeba zawsze wejść w szczegóły. Często design deski rozdzielczej jest lepszy w Audi. Wiele razy było też tak, że np. taki Superb mimo że z 50k tańszy, to był na przykład wyraźnie gorzej wyciszony niż takie A4. Często w marce wyżej pozycjonowanej płacisz właśnie za takie subtelne różnice. Oczywiście za znaczek również. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@AdamF_OG: Jak używasz innych produktów Apple, np. Maca to taki Iphone i inne akcesoria genialnie integrują się z komputerem. To jest coś czego nie masz na żadnym Windowsie czy Ubuntu. Inna sprawa, że np. taki Mac M1 Max za którego dałem kupę siana 3 lata temu działa po prostu zajebiście szybko, a jego kultura pracy jest nieporównywalna. Płacisz za tę wygodę użytkowania, wydajność i dopracowanie produktu. Możesz oczywiście kupić sobie
  • Odpowiedz