Aktywne Wpisy

oficjalniemartwa +45
Nie udało mi się życie, zmarnowałam

Jinno +136
Po dwóch dniach już mogę z czystym sumieniem napisać że podoba mi się tutaj i zostaje na dłużej (。◕‿‿◕。)

źródło: cc768d79f0dd9f8f7f4a96287617398e626c07df4ab2acfe142f8de4c6b44017
Pobierz
#gielda #cla #trump #usa
źródło: IMG_8218
Pobierz1928 was last time Republicans had the White House, the House and the Senate.
The Great Depression was in 1929.
logika pokroju: czemu memcen wyznawca wolnego rynku i płatnych studiów skorzystał z państwowych studiów i państwowych akademików?
bo może
a wszyscy anarchokapitaliści którzy wspierają skrajny wolny rynek wspierają państwo socjalne korzystając z publicznych dróg, służby zdrowia i edukacji.
Dalej chcesz ginąć na tym wzgórzu?
No ale przede wszystkim to ten obrazek jest przekłamany. Owszem, wojna handlowa w 1930 była faktem, ale @ossprime mówi o Republikanach, a FDR doszedł do władzy w 1933 i wcale ich nie zniósł :) Tylko to nie tyle Amerykanom odwaliło co
@Need: czemu antyszczepionkowiec się zaszczepił?
To jakis troll/ironia czy o co chodzi?
Roosevelt był demokratą i to jego interwencjonizm i proinflacyjna polityka spowodowały, że kryzys 1929 roku był tak poważny
@Need: zapomniałeś tej części gdzie się tasował że prywatne mają lepszy poziom. Ale rozumiem że dla konfederaty ambicja rzecz obca.
bynajmniej nie jestem konfederatą xd
@ossprime: Przeciez to nieprawda. Choćby w tym stuleciu mieli w 2016 I 2004. To nieprawda, że przed 2024 wygrali wszystko dopiero sto lat wcześniej.
@LifeReboot: bzdura, niewolnictwo było głównym motorem wojny secesyjnej i żadne taryfy nie miały na nią wpływu. Powielasz mit ludzi od tak zwanego "lost