Aktywne Wpisy

sildenafil +274
Kolejka do lekarza w galerii handlowej aby zrobić darmowe USG jąder. Ludzie pytają, dlaczego mężczyźni się tak poniżają zamiast zrobić to badanie w gabinecie, na umówioną godzinę.
Nie zadaje tych pytań ten, komu 300 zł nie ciąży, aby je wydać na prywatną wizytę ani nie zadaje ich ten, kto usłyszał od lekarza rodzinnego „a po co skierowanie na USG skoro nie ma pan żadnych objawów”.
Pozdrowienia dla tych wszystkich. Też stałem w
Nie zadaje tych pytań ten, komu 300 zł nie ciąży, aby je wydać na prywatną wizytę ani nie zadaje ich ten, kto usłyszał od lekarza rodzinnego „a po co skierowanie na USG skoro nie ma pan żadnych objawów”.
Pozdrowienia dla tych wszystkich. Też stałem w
źródło: IMG_3700
Pobierz
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

W tym samym okresie naraziłem Fundusz na refundację kosztów leczenia w wysokość 2001,15 zł
Gdy chciałem zarejestrować się w systemie publicznym do specjalisty ze skierowaniem od lekarza POZ otrzymałem termin wizyty na kwiecień 2026. Poszedłem prywatnie wydając 280 zł, przy czasie oczekiwania na wizytę 4 dni.
Gdybym miał te 36 970,56 zł na swoim koncie zamiast na zamrożonym “wspólnym” z wami wszystkimi koncie w NFZ, mógłbym odbyć ok 125 takich wizyt.
I nie musiałbym się prosić o możliwość łaskawego skorzystania ze swoich pieniędzy pani w rejestracji czy na infolinii.
Ale nie mogę. I coraz bardziej mnie to wk*rwia.
#medycyna #finanse #nfz #polska #zdrowie #libertarianizm #ekonomia
źródło: IMG_2709
Pobierz@sildenafil: jak bedziesz potrzebowac jakikolwiek zabieg to jest to cena od ktorej sie dyskusja zaczyna a gdzie tam kilka tygodni hospitalizacji
źródło: obraz
Pobierz@Cogito-sum:
z akcyzy ida pieniadze na leczenie :)
@sildenafil: ale w przypadku poważnej choroby byłoby "państwo pomóż"
Okazuje się, że ubezpieczenie prywatne od takich ciężkich zachorowań nie jest drogie. Ja płacę 700 zł miesięcznie za 2 mln EUR na ewentualne leczenie w klinikach na całym świecie w przypadku poważnych zachorowań. To o wiele mniej niż miesięczna skladka do NFZ, którą oczywiście też muszę płacić.
Gdybys miał je mieć a miałbyś te swoje 40 kafli na koncie to byś już nie żył
@sildenafil: Marzę o takim prawie żeby można było się wypisać z NFZ i stracić na zawsze prawo powrotu.